Toysdaily 玩具日報

DARK KNIGHT全身大改造(p.3連頭形也修改過來)

我的手沒事,現貼上更多照片

沒披肩的這兩張證明真的完全沒有影響任何外觀....屁股也一拼健在!

來兩張比對照片,在比例上可說巳跟得很貼近原型,但礙於hottoy在製作上的某些差誤,令到還未能百分之百能對應真人,但畢竟是玩具,只要能貼近巳很開心.....

其實今次hottoy在造型上有三大問題,頭雕的下巴做的太厚太長,而家多此一舉地做了咀部因為面罩迫著而出現的肌肉,但真實裡其實沒有的,hottoy只要把人頭的bruce wayne的咀照造在batman的面罩上就可以....但他們卻好像有點盲目....
第二是胸口太突太大,令整體的感覺厚重了
第三是頭雕應該在縮模時算錯了比例,其實現在是有一點太小了點,令到身驅有過大的情況
我想當hottoy出到ver3吧.....那這一切問題就會去解決,又或....等到medicom的那隻出了貨....hottoy不甘心....又會再去跟m記拼過了
原帖由 NAVIgator 於 2-10-2008 10:14 AM 發表
:handshake: 條腰修改完好唔同呀!!!型哂!good~~~
(不過相信唔係個個玩家都好似BBQ兄你咁勇,搵d千千聲o既12" o黎大執)

我不勇....因為有信心可以執好...這不關乎能力,只係肯唔肯去試....衰了大不了買過個新body吧.....

千千聲係佢原本既價值....改完你會相信佢唔止呢個價了

都係果句,沒有一隻大貨係出到心目中想要的....不滿便唯有自己去改動....要不然只有無奈接受了
原帖由 Astrain 於 2-10-2008 10:40 AM 發表
……小心貧血

巳經一地都係......嘻嘻
原帖由 虎520 於 2-10-2008 11:07 AM 發表
我都試過中招流血
傷口好深~~

真係要小心.....或者下次我都係戴手套好了
真係靚左...:shiny:
血係唔會白流(講笑)...:64:

多謝分享...祝早日康復:64:
有無原本o既身型同改o左之後o既身型做個比對呀:D 咁樣會更加明白改動o既地方o係邊~
:handshake: ..相信除左龍珠,呢次係唯一次有能力跟到你改:shiny: ~淨係改body我有能力整:$

但削細左個胸..胸位個甲都可以甘fit ge??同body內(你說將皮衫拉入痴在body)..請問用乜膠水去痴呢?

勁!大大整得好靚啊

小弟以前刨四驅車都試過插爆手,仲見血暈添:70:

haha
好同意大大講:千千聲係佢原本既價值....改完你會相信佢唔止呢個價了<<好有吉士好熱血!

小弟初玩12吋,請問可唔可以直換個新body?會唔會更簡單?
又,換那一隻較好?

大大用的電批,是否模型店那種,有沒有推介型號?
大大小心d呀~~~
希望你早日好番:43:
大大改完之後實在:71: :71: :71: :71: :71:
都祝大大早日康復:77:
無得頂!!!!!!!
果然有血有淚,....小心
原帖由 BBQ6712 於 2-10-2008 11:20 AM 發表
我的手沒事,現貼上更多照片

http://i96.photobucket.com/albums/l17 ...

睇幾次都係咁像, 立你d 圖做手機wallpaper 先!!  ^^ 第1張真係好正呀!
支持啊!!
佩服佩服.:$
不過改的時候真的要小心點!!