Toysdaily 玩具日報

查看: 6245|回復: 15

今期真係唔知乜野係食得架喇!?

印尼驗出嚴重超標中國製食品
糖果:大白兔糖(紅色包裝) 三聚氰胺含量:945.86ppm

糖果:M&M'S牛奶朱古力(樣本1) 三聚氰胺含量:856.30ppm

糖果:大白兔糖(藍色包裝) 三聚氰胺含量:456.04ppm

糖果:OREO朱古力威化條(樣本1) 三聚氰胺含量:366.08ppm

糖果:OREO朱古力威化條(樣本2) 三聚氰胺含量:361.69ppm

糖果:M&M'S牛奶朱古力(樣本2) 三聚氰胺含量:322.22ppm

糖果:M&M'S花生朱古力(樣本1) 三聚氰胺含量:262.82ppm

M&M'S迷你牛奶朱古力(樣本1) 三聚氰胺含量:252.89ppm

糖果:M&M'S迷你牛奶朱古力(樣本2) 三聚氰胺含量:167.50ppm

糖果:M&M'S花生朱古力(樣本2) 三聚氰胺含量:116.47ppm

糖果:SNICKERS焦糖朱古力條 三聚氰胺含量:24.44ppm
(今日既蘋果)
:o 屋企都有餅有事…食左唔少…
頭像被屏蔽
:Q
How come......
米田共

有害物質都被身體吸收了,那剩下來的應該算是無毒性
M&M's就是我最愛既朱古力,小熊餅又係最鐘意既餅乾,

所以我已經懷疑我已經係"賢石人"..............
原帖由 莫探員 於 30-9-2008 02:00 AM 發表

所以我已經懷疑我已經係"賢石人"..............

腎石人?
點止你驚…:69:
原帖由 莫探員 於 30-9-2008 02:00 AM 發表

大家咁話!!我都係經常食M&M's的人:(
聽到個 "奶" 字都怕...
我們的大陸好同胞話: 上次大頭BB奶粉check到有問題, 己立刻轉用三聚氰胺, 咁快又被check到, 下次改用嘜好?!  :? .....石膏粉
:78: 啊~ 乜都唔駛食了
又有問題:42:
原帖由 Lau 於 30-9-2008 10:24 PM 發表
聽到個 "奶" 字都怕...

:34: 得人嘅"奶"最安全
原帖由 katoributa 於 29-9-2008 08:09 AM 發表
印尼驗出嚴重超標中國製食品
糖果:大白兔糖(紅色包裝) 三聚氰胺含量:945.86ppm

糖果:M&M'S牛奶朱古力(樣本1) 三聚氰胺含量:856.30ppm

糖果:大白兔糖(藍色包裝) 三聚氰胺含量:456.04 ...

不食人間煙火~
升仙~~

:61: