Toysdaily 玩具日報

失落在时间长流的泪痕GunBuster!

thank you very much:71:
超讚, 好有Heart的report !!!:71:
:time: 強post,那我不用把我的搬出來新拍介紹了
大大寫得好詳盡:71:
非常出色的report:71:
好post~:)
即刻令我想搵嚟睇~:71:
頭像被屏蔽
原帖由 欣尖記 於 14-9-2008 21:24 發表
從未睇過原作o既朋友,千祈唔好買市面上o既劇場版黎睇,會睇到你一頭霧水,要睇就一定要睇共6集o既ova版。
仲有建議有足夠金錢準備至睇ova版,因為睇完之後你會即刻想擁有Gunbuster合金魂…

GUNBUSTER係咪總共得OVA 6集?  之前無TV版?
頭像被屏蔽
原帖由 WalkerMachine 於 15-9-2008 11:56 發表
- 成年後睇一套動畫睇到眼濕鼻酸,印象中有再見螢火蟲,相聚一刻尾段,同埋Gunbuster嘅"歡迎你回來"。
- 睇過一篇訪問,機設者話Gunbuster嘅concept係 三一萬能俠 X 傳說巨神哩!
- 樓主 嘅介紹 ...

哎呀, 原來相聚一刻尾段好感人架, 我而家睇左廿幾集, 感覺上好似睇緊同事三分親.
原帖由 MKLO 於 15-9-2008 12:42 AM 發表
但係岡田斗斯夫佢話呢套野係惡搞D熱血系(FROM征服世界是可能的嗎?)

套戲點睇都唔系惡搞,不過有部分18x露點鏡頭就真
大概講嘅喺人類對於宇宙來講相對於有害細菌,所以宇宙怪獸要消滅人類來維持宇宙嘅平衡,同征服世界好似冇乜拉楞,相對論喺呢部卡通可以話玩到出神入化,前無古人:73:

原帖由 WalkerMachine 於 15-9-2008 11:56 AM 發表
- 成年後睇一套動畫睇到眼濕鼻酸,印象中有再見螢火蟲,相聚一刻尾段,同埋Gunbuster嘅"歡迎你回來"。
- 睇過一篇訪問,機設者話Gunbuster嘅concept係 三一萬能俠 X 傳說巨神哩!
- 樓主 嘅介紹 ...

‘歡迎回來’我當時都睇到眼濕濕,呢幕真喺好令人感動,同埋最後一集用到黑白來表現呢個idea夠曬潮,我好中意:34:
日報環境確實好好,不過actoys都唔差,得閒大家過來客串下,我又賣左廣告..:35:  

原帖由 bad-aries 於 15-9-2008 01:45 PM 發表

GUNBUSTER係咪總共得OVA 6集?  之前無TV版?

無錯

原帖由 於 15-9-2008 02:35 PM 發表
:77: :77: :77: 真係好詳細

多謝分享呢大大

貼圖一定貼到手軟了囧

資料整理整到手軟就真:70:

付出200%心機的POST~~!!! 完全感受到你對此作品的愛~~~THX~~:71:

原帖由 WalkerMachine 於 15-9-2008 11:56 AM 發表

WAR IN THE POCKET 尾集,都不能感動你嗎...:handshake:
非常有心機, 睇完後我都會搵黎睇睇呢套動
多謝樓主用心分享~我昨日先入到gx-34,的確係合金魂中的極品!
Very good article.

Thanks for sharing your "heart" to us.
wow..你令我有衝動.....

拎番隻gunbuster 出來擺下post~:73:
謝謝大大細緻既分享 :77: 我買左番黎都冇試過玩得咁盡, 淨係變左形就入櫃 :shy: 不過佢翹手既動作真係好型好有自信 :71: