Toysdaily 玩具日報

咸蛋超人吹水專員公署

原文章由 人仔貓 於 26-11-2006 09:56 PM 發表

Fukuiraptor 兄你都有興趣嗎~?  不過如果好似你一貫既"習慣",齊晒所有SP都好金下~

Not really......I am not into SIC type figures.  Plus this one seems a bit top heavy  :ar:
原文章由 hohotiga 於 26-11-2006 09:57 PM 發表

大大, 隻mebius係邊到買ga?thx!

Check pm~~:)
原文章由 人仔貓 於 26-11-2006 03:02 PM 發表
我最終揀左盒[透明紅/銀]版,因為個人覺得佢既整體效果比眼部著燈更 special ~

不過由於透紅部份好似呤面左少少...為左令佢冇咁膠感,加上想統一番成隻 figure 個 tone,
所以加左層半光啞 coating , 再晌對眼加層透明淡黃(個人偏好)~  掂晒~

貓兄,何止掂晒,直頭係無得彈:love::love::love:
唔知街有冇[金屬紅/銀] or [透明紅/銀]買,真係唔知點捒:shy:
原文章由 水之影 於 26-11-2006 11:24 AM 發表
ULTRAMAN MEBIUS (Episode 34) LEO登場
不乏經典場面
:love:
http://www.youtube.com/watch?v=2MdzbwFpIlE&NR

http://www.youtube.com/watch?v=3I5lmW4m0Ug&NR

多謝分享,啱啱睇到想喊,LEO真係型到爆:love:
死喇,我發覺近派中咗Leo毒:shy:
我估12月個Toy show又會有SRC會場版.....................:!

[ 本文章最後由 koma_rider 於 27-11-2006 01:32 AM 編輯 ]
原文章由 秋山 蓮 於 26-11-2006 11:15 PM 發表
貓兄,何止掂晒,直頭係無得彈:love::love::love:
唔知街有冇 or 買,真係唔知點捒:shy:

因為事先唔知佢有咁多款特別版,所以我都晌個檔口揀黎揀去考慮左好耐先決定倒...

個檔口D人話呢批特別版除左會場限定外其餘遲D晌街都會有得賣,
"話"一箱會跟一兩盒...唔知D舖會點炒法云云...但其實諗真就算炒會唔會炒貴$110呢~?
...不過見場內較吸引自己而又負擔得起既算係佢...加上心急冇計...

[ 本文章最後由 人仔貓 於 27-11-2006 02:52 AM 編輯 ]
貓兄,查實透明件內係咪有texture ?
透明件蓋住D銀色 Muscle tissue~
我都係 like old school style figures more :shy:
原文章由 秋山 蓮 於 25-11-2006 12:42 AM 發表
燈燈燈櫈.......登登登鄧.....
:):):)

真係要同老闆講聲多謝,口頭講過都幫我揾到(仲要合理價,日本yahoo已炒緊:()

又貼吓圖先 ...

For the first comic picture, did King appear in this manga??
請怒我問少少侵權野
我想問網上有冇得睇內山版既超人漫畫?
我想買好耐
但係搵左好耐都冇
所以網上版都殺住先
再唔係有比較詳細既文字故事都得
我想了解下漫畫世界既超人,thx
原文章由 ultimatekuuga 於 27-11-2006 08:57 AM 發表

For the first comic picture, did King appear in this manga??

King Sir有出現呀

卒之明點解之前單行本"ザ・ウルトラマン---ウルトラ傑作選"唔收錄晒所有編幅

原來當年內山先生分別在"小学二年生","小学三年生"兩本学年誌都連載Leo故事,

所以有某d故事會重覆編繪兩次,例如:兩本都有Ultraman King VS 一寸法師嘅故事

而King Sir,就只係喺哩兩編度出現
原文章由 Fukuiraptor 於 27-11-2006 06:58 AM 發表
我都係 like old school style figures more :shy:

嘩~成個櫃都塞滿$$$...好似去左金舖~ :^
[Phoenixtriker 合體戰機] + [Phoenix Nest 基地] 情景 終於完工~

GIG~!  

《請click圖另開原大圖片》

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... &extra=page%3D1

[ 本文章最後由 人仔貓 於 27-11-2006 07:13 PM 編輯 ]
原文章由 人仔貓 於 27-11-2006 03:33 PM 發表

嘩~成個櫃都塞滿$$$...好似去左金舖~ :^

That's quite a good analogy  :^

And your diorama is professionally done!  I like the lights :shiny: