Toysdaily 玩具日報

查看: 17901|回復: 3

魂spec. Heavy Metal L.Gaim小評

之前估唔到魂spec會出佢, 一公佈就覺得Bandai係想用魂spec出機戰真實系! 合金魂就超級系! 如屬實, 真實系第三大系列之一既聖戰士亦不遠以!

今次先講可動度, 全因夠奇特!

腳部關節全以拉出式處理來增加可動度!

全拉出後, 高成寸!

對比舊版, 小腿機械位既假活塞及蓋真係好差!

唯造型勝!

Fullspec時, 唔怕鬆! 呢點值得表揚!

手臂內之光劍改為拉高取出式.

90年代真實系好依賴"劍"呢種武器, 雙劍係基本, 雙頭劍係主角專用!

盾內可容納兩槍, 兩劍及兩個S-Mine!

機戰初期內對有I-field既敵人極好用既s-mine!

作為與L.Gaim MKII同級既A-class, 當然可用"她"的武器! 不過, 要用o西三個power generator先發動到!

Flicker, 唔啱比例, 太細! L.Gaim 20.7米, 呢隻即係大慨1/100! 架Flicker大慨得1/150...

Show off! 唔知笨大會唔會出MKII, 不過, 由於小時砌唔掂兩盒1/100MKII, 有童年暗影, 唔敢買隻R3陪佢....

同場加映Lilis Gaim
R3既MARK II 應該陪佢唔到....比例唔同...
:71: 關節拉出真是讓在下大開眼界
隻腳係賣點。。。不過好似好易難,隻手既關節。。。。。(汗)
OVERALL隻野拎住枝buster launcher都幾靚仔