Toysdaily 玩具日報

查看: 33849|回復: 18

比想像中好玩的 YAMATO 群雄[動] 超獸機神 DANCOUGA

Yamato的群雄玩具新系列[動],也是已推出一段短時間,這款斷空我已是該系列的第7件作品
QC超好的一款玩具,上色真係靚爆,這方面得到我高度讚揚,我所收藏的玩具中,另一有這樣good的qc就只有壽屋的魔動王
機體線條,比例較保守,輪確分明,顏色鮮艷,喜歡那個年代機械人動畫的應該好易接受

由獸戰機隊的4部獸戰機合體的斷空我,分別有~

頭部-鷹戰機
身體-象坦克
左腳掌-豹戰車
右腳掌-獅戰車

這個系列的玩具有著同樣的可動關節及素體,但我想信,不同的機體,裝甲不同,會有著不同的可動度,而這斷空我受各處裝甲影響下,也能夠擺出有形姿勢,在該系列中應算是不差

配件,武器比較少,只有以下兩種,如果有那4合一長槍就更正(有埋背翼,這斷空我就更完美…)

!斷空炮!

!斷空劍!

動畫中發揮最強力量時是..好似會有金光?我唔記得...

預計下款群雄[動]購入的會是 天威勇士_劍龍(好奇怪點解出劍龍,而唔出最強型態的BAIKANFU),相信同樣地也是一件好玩具
也希望會多出些我愛的機體,作為[群雄],係好應該擁有接近雙位數字的機體,才能稱為[群],同好們,同意嗎? ^^

More pic in http://hk.myblog.yahoo.com/aj19991124/article?mid=6808

後記: 好開心能夠擁有這斷空我玩具,但上年做特價的超合金魂斷空我,我...錯過了...
好山口式...遲d一定更多機體...謝report:71:
原帖由 老文 於 25-8-2008 11:38 AM 發表
好山口式...遲d一定更多機體...謝report:71:

其實我覺得 ... 群雄 同 山口 的 活動 能力 ... 外型設計 都 十分之唔同, 大家亦走唔同路線 ... 正如 AJ 兄講 ... 在 上色 方面, 群雄 好明顯係 好過 山口 好多的了.
:36:
都係呀...觀賞性同可動性都有明顯分別...:43:
頭像被屏蔽
srw er~~~~~~~~:43: :43: :43:
請問大約幾高?
整體真係唔錯!:71:
但睇實物覺得有點兒膠, 所以無買.
thx sharing!:77:
呢隻斷空我,無論比例、質素、造型、可動都係[動]之中做得最好既一款
真係好正喎
唔知買咗幾錢呢~~~
因為已經中咗我啦:70:
:71:
我買左'動' o既戰國魔神,覺得佢上色好好,不過D關節太鬆,又易甩,唔知呢款有無同樣問題呢?
原帖由 patricklau13 於 25-8-2008 04:28 PM 發表
唔知買咗幾錢呢~~~
因為已經中咗我啦:70:
!&X至!*X
算幾抵玩
Yes I love this series very much, Good QC, Printing! :71:

劍龍 is must buy item .  I think BAIKANFU will release next year keep watching.

Nice pics big big
樓主遲d有機會既話買埋soc既超獸呀:71: