Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: johnchan

[其他] ........................

原帖由 白狼 於 5-8-2008 02:11 PM 發表

看完後:he:
那位大大是挺多作品呢:handshake:
但:(
我們其實想看看那些女子組及兒童組參賽者:38:
現場亮一下技術給我們:44:
學習學習呢 :36:
(10歲人未夠同D美少女,識補夾口用噴筆切膠板喎,你話香港 ...

女子組入圍我相信有人真係完全靠自己實力ge
但有時見d 10歲都冇ge小朋友, 我唔係話佢地d技術太好
可能人地真係細細個就玩天份又好, 唔似我成廿幾歲咁大個人先識用噴筆
但有時見佢地擺d post, 又或者係整d情景, 佢地ge思想成熟程度係唔係太勁呢?

其實又唔使話要即時示範ge, 我覺得問一問佢地個製作過程, 又或者問下隻野用左d乜野模型技巧, 我諗已經有批人比人問到口啞
原帖由 白夜 於 5-8-2008 03:41 PM 發表

女子組入圍我相信有人真係完全靠自己實力ge
但有時見d 10歲都冇ge小朋友, 我唔係話佢地d技術太好
可能人地真係細細個就玩天份又好, 唔似我成廿幾歲咁大個人先識用噴筆
但有時見佢地擺d post, 又或者係整d情景 ...

唔gur都無辨法

好似以前小學個d專題報告

個個都係家長整, 得我係自己整

最後比老師話我做得好馬虎...又話人地做得點好點好....

真係好無奈

:79:
原帖由 kent 於 5-8-2008 12:43 PM 發表
所以‘比例模型會’所搞既比賽,就係其中一個比同好,一展身手既比賽場合了。

我都好同意,隻電擊諗住再番新後,再下一成咁話:36: ...
講真搵人請槍一o的都吾出奇,評審真係吾會走去問下你個製作過程。
好似舊年咁,我去交件睇見個女仔自己件件都唔識 Set ,要自己男友代勞,
點知重比佢贏埋獎:47: ...
所以評審方面真係有o的溜動:38: :38:
咁其實咩野組都可以請槍o者:ar:
又冇證明係唔係你砌

一句講哂,唔想玩就唔好參加
原帖由 一年戰爭高達迷 於 6-8-2008 03:23 PM 發表
講真搵人請槍一o的都吾出奇,評審真係吾會走去問下你個製作過程。
好似舊年咁,我去交件睇見個女仔自己件件都唔識 Set ,要自己男友代勞,
點知重比佢贏埋獎:47: ...
所以評審方面真係有o的溜動:38: :38:

呢個就真係離譜左d:50:
其實女子組要贏又真係好似好簡單, 30人都唔夠
原帖由 kimchung 於 6-8-2008 03:42 PM 發表
咁其實咩野組都可以請槍o者:ar:
又冇證明係唔係你砌

一句講哂,唔想玩就唔好參加

咁簡單ge討論都有人忍唔住手要放大絕:50:
其實都係一個活動...
大家參賽...有人欣賞自己既作品已經好開心....
說老實...參加比賽故然係想有獎...
但係著眼點只係獎到...贏唔到...入唔到圍又自己激氣...
咁又為咩呢....砌模型...都係開開心心好...
玩比賽而令自己唔開心....真係好唔值得....
各位師兄...共勉之...下年一齊再開開心心咁玩咧....
我都好想去會場睇下大家既作品....刺激下自己...仲可以燃燒下我既模型魂~~~:*
原帖由 大頭 於 6-8-2008 19:56 發表
其實都係一個活動...
但係著眼點只係獎到...贏唔到...入唔到圍又自己激氣...
玩比賽 ...

十卜:$
原帖由 大頭 於 6-8-2008 07:56 PM 發表
其實都係一個活動...
玩比賽 ...

Support! :71:
有無得獎都係其次, 最緊要砌得過隱 and 開心!! :58:
不過玩得電擊就預左D評審比分比得好攪鬼.......:31: