Toysdaily 玩具日報

查看: 8083|回復: 15

藍天HDR三張

:( ~~ 好耐無出過相... 求其貼下~~

:( 大家有時間就比d意見我啦~

相關帖子

好像油畫 :76:

HDR 加 魚眼 :71:
:) 靚! 高飽和度o既色調同魚眼構圖都好吸引~
:handshake: HDR 之下o既柔焦效果, 好強陽光感~
:78: 雖然螺旋塔果張疊唔正(鏡頭郁左:^), 但係色彩和構圖依然吸引;
:! 其實個人黎講比較喜歡處理掉那些 HDR 高光範圍周邊的暗影, 不過看別人的又可以視為風格;
:shiny: 總之都係 Good!! 同 ylm182 果 d (HDR 青馬橋相) 一樣咁有味道~
原帖由 sos2sos 於 7-7-2008 10:29 PM 發表
好像油畫 :76:

HDR 加 魚眼 :71:

:73: 多謝~~ hdr係幾好玩的~~
原帖由 mars 於 7-7-2008 11:20 PM 發表
:) 靚! 高飽和度o既色調同魚眼構圖都好吸引~
:handshake: HDR 之下o既柔焦效果, 好強陽光感~
:78: 雖然螺旋塔果張疊唔正(鏡頭郁左:^), 但係色彩和構圖依然吸引;
:! 其實個人黎講比較喜歡處理掉那些 HDR 高光範圍周 ...

:35: 多謝mars大大的留言~~

:44: 第三張有破綻,,, 因為我加多左一張 +3.0 的... 但手持去唔番原本個位...
至於高光範圍周邊的暗影, 我覺得好似烏卒卒咁...不過我無特別討厭... 都幾得意...:(

:64: 多謝mars大畀面就真~
嘩~~~有冇咁好天呀~~影得咁靚既~~:50: :50:
好靚靚ar:) :)
原帖由 真紅 於 8-7-2008 01:49 PM 發表
嘩~~~有冇咁好天呀~~影得咁靚既~~:50: :50:

:55: 果日又落下雨又放下晴...
幾驚整濕部機...

不過有雲襯下個天冒少少險都值得既~~:43:
原帖由 小魚魚 於 8-7-2008 04:45 PM 發表
好靚靚ar:) :)

:73: :73: 小魚魚都要努力出靚相~~
多謝分享,好靚嘅天空:handshake:
令我諗起"AIR"這套動畫:)
原帖由 小牧愛佳 於 8-7-2008 09:28 PM 發表
多謝分享,好靚嘅天空:handshake:
令我諗起"AIR"這套動畫:)

:43: 我都好鐘意AIR的~~~ 對藍天有情意結~~
貼多一張超強飽和度的magic~~

唔知點解硬係覺得好似睇緊合成相咁:42: , 特別是天空部分, 請見諒, 我只是說出心中感覺!:64:
原帖由 e夫人 於 11-7-2008 03:08 AM 發表
唔知點解硬係覺得好似睇緊合成相咁:42: , 特別是天空部分, 請見諒, 我只是說出心中感覺!:64:

:(:x

因為根本就係用三張相合成出來的...

只不過是用不相曝光值的相, 而不是左砌右砌的合成~:p
魚眼...
超正...

點解偏偏係我想買,但買唔到o既時候俾我睇到咁多魚眼靚相....:63: :63: :63:

借問聲,係邊支魚眼鏡?