Toysdaily 玩具日報

查看: 10307|回復: 12

吹波糖危機 Moto Slave Priss

細個睇A-club好鐘意吹波糖危機內既造型, 可惜, 以當年既技術根本無可能出到! 就算出到, 父母都唔會買! (唉, 當年只有garage kit, 完全無興趣!)

講返套件, 造型/上色絕對合格! Priss既可動尚可, 唯肩部限制較大!

女性化動作無難度!

背部好正, 噴射器好detail!

右手可換上機槍爪!

到最多人唔滿意既電單車啦! 重噴紅色, 由於造型太plain, 加左motoGP 15號既水貼!

水貼係俾1/12用, 太大張, 唯有睇餸食飯....

車頭都ok既....

原裝無既表板!

唔敢落太多, 會有反效果!

呢隻好多人叫佢做Yama膠, 但, yamato有邊隻product多鐵?

變型系統設計一流, 我拆件重噴時發覺分件也是一流!

比之macross, 我比較欣賞佢既design! 但係, 上色可否好一點?

可動ok, 未合體前同Hcm-pro有得比!

合體後, 反而太多restriction, 先天Priss所限, 又要拉長關節就番機械人關節位....

武器只限Sniper一支!

總括o黎講, 如果平D, 絕對係一件佳品! 接返$4XX入手, 太貴啦, 不過, 總比CM好!
Love your pictures. Good ah!!!  What kind of red paint did you use?
原帖由 tman 於 5-7-2008 12:44 PM 發表
Love your pictures. Good ah!!!  What kind of red paint did you use?

Just normal red plus a thin layer of pearl white!
wahaha, Powered by HRC!
你係得既!:71:
補完成功!:71:
感覺真不錯~~
特別是女性身形比例做得幾好
買來完返以前的願望都好:)
3Q ~~~ :78:
我好想買..但...都幾貴同...好膠..我又唔識上色.....都唔知買唔買好:49:
支持大大repaint呢部野........好有個人風格既"私家限定品".:71:
連錶板都整埋, 夠細心.
yamato 鋼系列咪係yamato入邊超多金屬的一個!!
Yamato出得架電單車d色咁差,可能係想出多個金屬色~~~:DD

大大,整得靚~~~:71:
原帖由 BlackD 於 9-7-2008 03:31 PM 發表
yamato 鋼系列咪係yamato入邊超多金屬的一個!!

係呀,下隻係太空保衛者,不過造型~~~~:cool:
repaint 完好好多~! :71: