Toysdaily 玩具日報

查看: 5638|回復: 24

豈有此理,比佢快左一步添「新聞」

【明報專訊】自稱13歲已戀上易服的年輕藥房售貨員,聲稱模仿他人打扮,「貪得意」穿上胸圍及女裝內褲,化身「膠袋蒙面俠」向婦人「露械」,其後穿上連身裙遊蕩時被警員截查揭發事件,他更透露 曾於回收箱盜竊衣物,昨承認在公眾地方作出猥褻行為及盜竊罪。

穿連身裙被截查
售貨員被告巫榮明(24歲)昨於九龍城裁判法院承認在公眾地方作出猥褻行為和盜竊兩罪。裁判官認為事件嚴重,令受害人受驚,故將案件押後至6月25日,等待索取心理及感化報告,被告獲准保釋。

稱犯案出於好奇模仿

被告昨穿上恤衫西褲,戴上粗黑框眼鏡出庭,身形瘦削,外表斯文。

辯方求情指出,被告沒有案底,6年前從大陸來港,與父母和弟弟同住,從事藥房售貨員,月入7500元,為家中經濟支柱。辯方表示,被告今次犯案純屬一時好奇,模仿曾於其寓所附近出現、作同樣打扮的男子,強調被告並無心理問題。被告雖然被警方拘捕時曾自稱心理有問題,但其實當時只是希望警員「畀個機會」。

頭戴膠袋向婦人露械

案情指今年4月18日晚上近11時,便裝警員在馬頭圍村巡樓期間,發現穿上連身裙、白色胸圍內褲、拿著大褸的被告在走廊遊蕩,形蹟可疑,遂上前截查。
被告自招早前曾穿上胸圍內褲、頭戴膠袋,在10樓走廊向一名正在倒垃圾的42歲婦人露械。他更透露於3月份在村內的舊衣回收箱偷取兩件共值20元的背心。
警員於被告的馬頭圍村寓所內檢走一個黑色胸圍,被告在警誡下承認犯案,更透露自己於13歲時已有「易服癖」。

比佢快左我一步添~~
但我個目的地係皇后像廣場~~
:* :*
原帖由 路人丙 於 29-5-2008 10:35 AM 發表
比佢快左我一步添~~
但我個目的地係皇后像廣場~~
:* :*

你個變態佬:42:
原帖由 基拉 於 29-5-2008 10:37 AM 發表
你個變態佬:42:

好耐之前,幾條友去完老蘭搾車去左皇后像廣場,
輸賭夠唔夠膽除光剩係笠住個膠袋去立法會跑個圈,
結果冇人敢去~~
:p :p
原帖由 路人丙 於 29-5-2008 10:47 AM 發表

好耐之前,幾條友去完老蘭搾車去左皇后像廣場,
輸賭夠唔夠膽除光剩係笠住個膠袋去立法會跑個圈,
結果冇人敢去~~

你地.....................邊個會夠膽呢:44:
原帖由 基拉 於 29-5-2008 10:50 AM 發表
你地.....................邊個會夠膽呢:44:

我除左褲架喇,唔敢除under同落車咋~~
果陣成三點幾四點,鬼影都冇隻~~
:shy: :shy:
原帖由 路人丙 於 29-5-2008 10:53 AM 發表

我除左褲架喇,唔敢除under同落車咋~~
果陣成三點幾四點,鬼影都冇隻~~
:shy: :shy:

原來你既變態係身邊既人造成既:42:
仲有,係豈有此理,唔係欺呀:44:
原帖由 基拉 於 29-5-2008 10:54 AM 發表

原來你既變態係身邊既人造成既:42:
仲有,係豈有此理,唔係欺呀:44:

:( :(
原帖由 路人丙 於 29-5-2008 10:59 AM 發表

:( :(

基拉...小心你近得佢多,你都感染左佢d變態呀
原帖由 mirage 於 29-5-2008 11:11 AM 發表
基拉...小心你近得佢多,你都感染左佢d變態呀

放心,我絕對唔會:he:
原帖由 基拉 於 29-5-2008 11:16 AM 發表

放心,我絕對唔會:he:

因為你一早就變態過佢:44:
原帖由 煙花 於 29-5-2008 11:33 發表

因為你一早就變態過佢:44:
沒人可以超越在丙叔之前,就算是基拉也只可以是第二把交椅
原帖由 mirage 於 29-5-2008 11:42 AM 發表
沒人可以超越在丙叔之前,就算是基拉也只可以是第二把交椅

丙叔果d係大宗師級:44:
鬼唔望你撞到福仔~同你響遮打花園玩後庭小菊花~