Toysdaily 玩具日報

查看: 26180|回復: 43

[玩具報告] 合金魂傳說巨神爆裂

早排上左YXXOO睇拍賣, 見到有兩位賣家賣傳說巨神, 好奇地入去睇下.

第一個賣家係一號機下面裂位直頭斷左.

第二位賣家就好似下面張相咁(下面張相係個位賣定, 借用一下, SORRY!!), 兩面都裂左.

咁我又好奇地睇下自己個一隻...............FXXK!!

同第二位賣家一樣, 都係裂左, 大家番去睇睇自己個隻, 有無人個隻無事?????

之前買過一隻...變左好多次身都無事:77:...謝大大資料提供
我個隻一買回來已經係甘,個個應該係接合位黎,正常的
感謝情報~我果只都冇問題
馬兄, 我仲以為你出咗新post咁勁叫巨神爆裂添............:x
係咪sad咗所以連post都唔出比我地睇.....:58:
早排上左YXXOO睇拍賣, 見到有兩位賣家賣傳說巨神, 好奇地入去睇下.
第一個賣家係一號機下面裂位直頭斷左 ...
馬仔 發表於 5-4-2013 10:19 AM

多謝馬兄報料先, 我唔使check都估到我嗰隻應該同一命運.......
講真, 家陣新出嘅合金(講緊呢10年內), 用料比以前啲舊合金差好多, 呢個係鉄一般嘅事實嚟, 同埋都係嗰句啦, 以前啲合金真係一件"玩具", 係比你攞嚟玩嘅, 而家嗰啲, 當佢係一件藝術品好啦:78:
我的早就爆掉了:79::79::79::79:
似乎唔係人人都爆。:63:

quote]之前買過一隻...變左好多次身都無事...謝大大資料提供
老文 發表於 5-4-2013 10:26 AM [/quote]
現在D玩具, PVC就驚佢出油溶埋其他膠件, ABS和合金關節又驚佢設計不良日久會自爆, 所以新玩具真的要好有愛先好買, 否則都係睇下人地REVIEW算了
我只神早放左, 不過放個時, 手臂兩條車太, 都已經老化粉碎
唔係, 因為個盒響好埋既位, 好難找出來, 先唔寫報告.

而家見佢裂埋, 更加無心機寫.

佢個位口拉釘太大力, 引至裂左.{:1_195:}

馬兄, 我仲以為你出咗新post咁勁叫巨神爆裂添............
係咪sad咗所以連post都唔出比我 ...
ray文 發表於 5-4-2013 11:06 AM
我只神早放左, 不過放個時, 手臂兩條車太, 都已經老化粉碎
leo1977 發表於 5-4-2013 12:44 PM

[手臂兩條車太, 都已經老化粉碎 ]..................吓!!!唔係化???

傳說巨神合金魂出咗都並非太耐時間之嘛~~~條膠呔咁快就老化粉碎咗?????真係巧令人匪議所思噢!!!
咁貴的合金魂也這樣!! :49:
樓主! 題外話....想同你講一個真實故事! 點解最近咁多人放GX-36 爛件? 係早大半年我係拍賣同一個賣家交收,個盒好殘! 裡面有少少件接近爆開,但又未爛,個賣家話有問題佢包換!當時佢都放左好多盒,我只要了一盒,當時都以為佢講笑,之後睇番佢評分,佢前後都放左廿十盒! 最近佢又放,我無BID到,$600兩盒,一次放左十幾盒出來,盒盒都係一號機有事......所以我估宜家網到個D都係其實人買完放番出黎! 至於點解盒會咁,我當時問過佢,佢話放係倉,搬倉時工人唔知,大大力剷起,整爛晒D盒.....我聽完O咀...{:1_201:}
我之前見第一位賣家, 應該係你講個位, 佢個盒又係壓扁左, 我都想平平地入番一隻.:35:

樓主! 題外話....想同你講一個真實故事! 點解最近咁多人放GX-36 爛件? 係早大半年我係拍賣同一個賣家交收,個 ...
宇宙之王者 發表於 5-4-2013 03:59 PM