Toysdaily 玩具日報

查看: 13850|回復: 12

等我教大家如何"解鎖"啦 XD ~ TFA "Lockdown"

Lockdown 解鎖係 animated 中最吸引我的角之一:handshake:

車 mode 好"美式" feel,
它那誇張凸出的 engine 及闊大的包圍,
更令我想小時候致愛的 hotwheels車仔,使我重拾了不少童年回憶...:DD

人形方面給我的感覺好 rock 好 heavy metal:71:
可能係黑色加上銀釘的關係吧,從背部看上去,更有點點的 sm 味道哩:he:

它真的很衰"相"外, 還跟脛上的鐵釘非常匹配,看似一頭非常凶猛的老虎狗啊,
這也是我愛上它的原因:shiny:

全身的關節尚算靈活:58:  只有手腕較差:53: 只能稍稍向外屈曲而己:70:
後記: Lockdown真的這麽差嗎? 還是我比較另類呢:26:
(皆因在購買時看見很多人只顧其它角色,沒人理會它,當佢透明似的...:31:  )

車形一貫美式造形,夠晒誇張哩:71:

把車身兩邊分開,但不要大太力,否則真的會把它"分開":(

先把引擎抽出,然後拉起頭冚,再把車尾向後拉

將車尾從下向前一屈,便成了圖中的樣子

再把駕駛倉向左或右轉,把車底轉到前面

將雙手分開如圖

揭開綠色的胸板,便可看見頭部藏在其中

再把頭屈出來便成了

有點點 sm 味的背面:he:

極"衰"的面相、銀釘加上鐵鉤, 這副造形... 好一頭凶猛的大奸狗啊:34:
:71: it's nice and the shape looks like batman car
:71: 邊到買嫁
:35: 樣衰但型呀
Hi! :65: 好耐無見拓海大大近來好少見你post帖上黎,今次又同大家分享d好野!

:58: 但係你係教"解鎖",定係放緊毒 :75: ,因為我都中左毒 :70: 死緊!

有冇扑呃?:he:
原帖由 UFO 於 20-5-2008 17:31 發表
Hi! :65: 好耐無見拓海大大近來好少見你post帖上黎,今次又同大家分享d好野!

:58: 但係你係教"解鎖",定係放緊毒 :75: ,因為我都中左毒 :70: 死緊!

中咗毒就快啲揾解藥啦,莫待無花空折枝呀朋友:he: :75:
原帖由 藤原拓海 於 20-5-2008 08:29 PM 發表

中咗毒就快啲揾解藥啦,莫待無花空折枝呀朋友:he: :75:

:58: 感d解藥响邊道揾到,買幾多錢呀!
原帖由 Jazzblues 於 20-5-2008 17:53 發表
有冇扑呃?:he:

要埋行貨貼嗎?:DD
原帖由 UFO 於 20-5-2008 20:35 發表

:58: 感d解藥响邊道揾到,買幾多錢呀!

哩隻藥好易配,四圍都有:75: 一劑唔過百三
快啲去汁返劑啦:73:

d相搞到我心郁郁
靚!:35:
:80:又一毒post~~~~~~~~~~~~~~