Toysdaily 玩具日報

查看: 6060|回復: 37

六神現在大約多少才是合理價??

六神現在大約多少才是合理價??有又會在邊頭買先好??
原帖由 基拉仔 於 10-5-2008 01:06 AM 發表
六神現在大約多少才是合理價??有又會在邊頭買先好??

亞洲版到處都是15魚半.......
唔知邊到會平d?

:cool:
188 !#XX:77:

唔超過建議售價就叫合理,平過或貴過都唔合理,所以都係去大公司買啦!人地明碼實價,貨真價實,童叟無欺,冇炒賣亦唔怕買到假貨,仲唔使點睇人面色,絕對係信心口既保證,消費者最佳口既選擇...
原帖由 elmo 於 10-5-2008 06:37 AM 發表
唔超過建議售價就叫合理,平過或貴過都唔合理,所以都係去大公司買啦!人地明碼實價,貨真價實,童叟無欺,冇炒賣亦唔怕買到假貨,仲唔使點睇人面色,絕對係信心口既保證,消費者最佳口既選擇...

Contradiction...
唔洗錢最好
合理價是自己定的
有人比得起1800-2100都是佢的合理價
有人覺得yen價x匯價就是合理價
有人見到之前街可以做到$12XX的訂價 亦可叫是合理價
有D cheap精鐘意等跌價 $999先可能是佢的合理價

人的欲望無限
但金錢有限
最重要是睇你自己承受得幾錢
原帖由 mikemike 於 10-5-2008 10:39 AM 發表
合理價是自己定的

人的欲望無限
但金錢 ...

咁又係啊, 如果$999的話
我買多五隻做三十六神合体了:love:
原帖由 mikemike 於 10-5-2008 10:39 AM 發表
合理價是自己定的

人的欲望無限
但金錢 ...

點解等到$999先買既就係CHEAP 精:?
可能人地冇錢買呢:78:
原帖由 luciferdark 於 10-5-2008 10:42 發表

咁又係啊, 如果$999的話
我買多五隻做三十六神合体了:love:

一張銀紙內係遲早o既事!!:67:
如果當初超獸機神有爸打見唔駛一張銀紙即入五隻都幾攪笑!!:^
(用五千蚊要咁多做乜?當然唔計佢係炒家啦!)
另外聽903鄒凱光講左句,香港人o既性格!
十蚊買值十蚊o既野叫唔值!
十蚊買十五蚊o既野叫合理!!
十蚊買二十蚊o既野先叫低買!!!
大家認同嘛!?:58:
原帖由 manlok 於 10-5-2008 11:24 AM 發表

可能人地冇錢買呢:78:

世界上有樣野叫"量力而為"
做人唔好諗埋D"不自量力"的事
而且玩具唔係必需品
最緊要自己覺得:74:
原帖由 mikemike 於 10-5-2008 12:26 PM 發表

世界上有樣野叫"量力而為"
做人唔好諗埋D"不自量力"的事
而且玩具唔係必需品

所以有D人咪等到有能力買既價先買囉:!
佢地等唔到咪唔買囉,
呢個係一個"量力而為"的例子喎:78:
原帖由 manlok 於 10-5-2008 11:24 發表

可能人地冇錢買呢
:78:

如果買玩具係一種負擔,咁為咩仲要買,我贊成"格價",但玩具既價值唔係在於『價錢牌』,

而係在於『購買者』對該玩具本身既熱愛 .... 真係鐘意既,首要考慮既係玩具既質素,

但當你先考慮既係『玩具價錢』,咁你咪就係以價錢行先.....根本唔係為左鐘意件玩具....

所以,你講既說話,

(坦白說),全是毫無意思/內容既空話
原帖由 fukada 於 10-5-2008 12:37 PM 發表

如果買玩具係一種負擔,咁為咩仲要買,我贊成"格價",但玩具既價值唔係在於『價錢牌』,

而係在於『購買者』對該玩具本身既熱愛 .... 真係鐘意既,首要考慮既係玩具既質素,

但當你先考慮既係『玩具價錢』,咁你咪 ...

果位大大都話要"量力而為",你心入面覺得佢值一百萬但你得一百蚊,係唔夠錢就唔夠錢:o
好鐘意就唔睇價錢買?:(
好熱愛件玩具,都係要睇買家既家境/資金,
有錢既有邊個想睇價錢做人呢:78:
P.S.唔係負擔(咁講所有洗費都係你生活既負擔),而係以"有限"資金換來既樂趣,我只係希望果位大大唔好令人覺得所有等$999既大大就係CHEAP精,你明唔明個重點:?
(個人認為)你講D野同我問既原意都冇關係,你都唔明我問既意思,當然覺得是空話:67: