Toysdaily 玩具日報

天元突破圖片集中營

哇,寫真集D圖你都貼埋:shy:
堅呀:he:
再加我加我加加加!!!:!

:34: 哈哈~ 再來再來! 多多益善~ (瘋狂中)
Can any big big please tell me what 同人 is???
頭像被屏蔽
原帖由 Monutal 於 10-5-2008 12:50 PM 發表
Can any big big please tell me what 同人 is???

可能係唔同既人自己畫完POST上網的:35:
謝謝大大通知:handshake:

D圖實在太正了,唔save對唔住自己!:D

原帖由 Monutal 於 10-5-2008 12:50 PM 發表

同人一詞來自日語的「どうじん」(doujin),原指有着相同志向的人們、同好。作為動漫文化的用詞,指「自創、不受商業影響的自我創作」,或「自主」的創作。它比商業創作有較大的創作自由度,以及「想創作甚麼,便創作甚麼」的味道。同人誌則是這種創作的自製出版物。這個界別則稱為「同人界」。

由於許多漫畫同人作品是以由商業漫畫中人物為基礎進行的再創作,「同人」被廣泛用於指代愛好者用特定文學、動漫、電影、遊戲作品中人物再創作、情節與原作無關的文學或美術作品,即同人小說同人畫作的合稱。

好多呀:61:
夠膽你就再post多d:71: :34:
原帖由 vivi 於 10-5-2008 01:20 PM 發表
謝謝大大通知:handshake:

D圖實在太正了,唔save對唔住自己!:D

同人一詞來自日語的「どうじん」(doujin),原指有着相同志向的人們、同好。作為動漫文化的用詞,指「自創、 ...

Wah thanks for such detail information! THANKS!:77:
頭像被屏蔽
原帖由 herrickwok 於 10-5-2008 02:38 PM 發表
好多呀:61:
夠膽你就再post多d:71: :34:

好呀! 我又黎!:45:
唔好比佢停!:43:
呢幅我忍唔住要幫佢獨立一個帖...:71:

知唔知係邊個畫家畫呢? 好出名架!:74:
結局真係咁就好...:love:
原帖由 ajc188 於 11-5-2008 12:13 AM 發表
呢幅我忍唔住要幫佢獨立一個帖...:71:

知唔知係邊個畫家畫呢? 好出名架!:74:  

手塚治虫:?
亂咁估:unhappy: