Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

就來一場徹徹底底的二次元妄想!!------- 涼宮春日.figma

順便做埋 魯魯修 同埋 saber 嗎 :43:
感受到愛情…:handshake:

Walker大大來自法蘭西,中文竟然咁好!:36:
哈哈哈,是住太古城嗎
搭電車那幅, 尤其正.....好飄然!!
終於有時間回自已的post了 (近排好忙~~~:help: ) 真係好多謝大家嘅回覆:handshake:
Gundam@EFSF兄 --- 我都有諗過玩重拍opening (中意隻歌) ,可惜唔識做gif ... 而且太大工程喇...
SKWAI大大 --- 小弟有出過 Lelouch figma 嘅帖,不過簡單d;而Saber我就唔係咁萌 (好彩啫~)
太陽之牙兄 --- 小弟好歹都喺香港讀到Form3架,(所以成日寫錯字要Mrs W.M. 幫手改:oh:  )
聖鬥士星矢大大 --- haha ~~眼利!不過我只係去取景而已,細個住筲箕灣,本來嗰日諗住影舊校但入唔到去,不過就影咗海旁。條散步徑真係唔錯
小刺蛋兄 --- 係咪有d似女性用品廣告?:(
好有心機!正!
Oh! This is fantastic. Thank you for your Haruhi photo story!!!:71:
利害:71:
原帖由 hoying710 於 29-4-2008 10:08 發表
walker 大大 果然勁:71:
故事構圖都非常好...連手腳的關節位都做過處理, 果然有 heart:71:

仲有所有倒影都做埋,好有heart!
嘩~~!!!!! 我之前竟然miss左呢個post!!!
好彩擺左做廣告!!!

無睇WalkerMachine既作品一排, 技術已經達到神級喇!!!
光源, 光暗度, 等等都做得非常完美!!
就連返射既影像都處理得好好~ 果然係高手!!!

但唔好怪我雞蛋裡挑骨頭~ 希望大大唔好介意~~
我都只係想大大你既圖更加完美!!

第一張電梯, 右邊玻璃, 涼宮隻手既既反射角度唔o岩呀, 應該向返鏡頭呢邊多d先o岩呀,
下圖黑色線係腳o係右邊玻璃既大概反射位置, 咁樣去諗既話, 左手既反射, 可能同手柄重疊添

返而下面條銀色bar, 大概o係你幅圖右下角既位置, 應該會反射到少少涼宮既影像, 起碼一定會見到裙既藍色

仲有地鐵果兩張, 坐得感覺有少少虛浮, 又係因為反射~~ 大大無做到銀凳既返射呀~~

頭像被屏蔽
登峰造極:71:
多謝各位的回覆,及多謝唔知邊個攞咗呢個post黎做廣告...(試緊新功能?)
Devil Fudou 大大真的很仔細!(其實係小弟嗱西~~heeheee)
近日未有衝動出"大陣丈"post,下次可能會係Megahouse的哥布拉吧:handshake:
非常非常佩服......欣賞.......:77:
Super!:71: :71: :71:
:handshake: :handshake: :handshake:
好正呀,佩服大大咁有 heart 分享:D