Toysdaily 玩具日報

查看: 5310|回復: 23

醫 bay 奇遇 (大家估下原因) 加相了!

故事如下 ::78:
最近我在醫 bay 拍賣,想競投 USD5.00 之FIGURE,
於是先問寄HONG KONG幾錢,
賣家覆應是USD37.00 但他只收USD10.00
之後我落BID,而且勝出,我找數USD15.00
約5日郵差送件來我家,望望貼在盒上美國郵局的郵費真是USD37.00
但開盒後,一切也很正常,貨品良好...

我覺很奇怪 USD5.00 + USD10.00 - USD37.00

= 負USD22.00

賣家有乜原因??:67:

可能隻野有D唔乾淨……:45: :34:
原帖由 gundamrx782 於 27-4-2008 12:30 發表
可能隻野有D唔乾淨……:45: :34:

乜嘢唔乾淨??:36: 我已用敵露消毒了
佢係郵局做:58:
咁呢個外國賣家真係好人得過份喎,蝕郵費都無所謂。

大大bid野還貴人啦!!!:77:
:he: 可能佢件貨係唔駛錢得來, 而且都有幾大量存貨, 咁佢好人, 唔額外收你正常郵費(此乃做生意手法掛??), 中間已有肉食...
原帖由 香港人 於 27-4-2008 17:57 發表
:he: 可能佢件貨係唔駛錢得來, 而且都有幾大量存貨, 咁佢好人, 唔額外收你正常郵費(此乃做生意手法掛??), 中間已有肉食...

但是郵費 USD37.00....但才收我所有是USD15.00
而且前後約五日經美國及香港收到貨...只是USD15.00....真的無可能...
原帖由 pingpung 於 27-4-2008 15:24 發表
咁呢個外國賣家真係好人得過份喎,蝕郵費都無所謂。

大大bid野還貴人啦!!!:77:

可能他當捐贈或奉獻:o
原帖由 mp5tony 於 27-4-2008 15:10 發表
佢係郵局做:58:

這可能性幾有機會...:67:
娃鬼回魂:69:
原帖由 densityastray 於 28-4-2008 00:43 發表
娃鬼回魂:69:

唔會呱:50: ...我仲放係睡房晚晚對住喎:Q
不如post隻figure出來大家研究下:handshake:
原帖由 katoributa 於 28-4-2008 09:36 發表
不如post隻figure出來大家研究下:handshake:

好...他是He Man 中的奸角...Whiplash....

左腰側的按鈕可使條尾左右移動....好有趣

你就好啦, 我次次係EBAY都俾人收貴運費, 尼D新玩具無事, 我買舊玩具都無事啦, 請放心~~:38:
建議做場法事