Toysdaily 玩具日報

澳門玩具店小評(高士德區)

夠詳盡~~好~~!! :71:
乜原來澳門都有咁多玩具模型鋪:50: ......!
行星以前玩卡成日去:43:
恆利同大三巴玩具王國算係澳門最好ge玩具鋪(兩間同一個老細)
其他果d行下就算,唔駛留太耐,嘥時間:38:
原帖由 烈焰王子 於 4-2-2008 01:09 PM 發表
去澳門恒利可以話係最好(大三巴隔離果間玩具王國係佢ge姊妹店,價錢差唔多)
另+:::::教業中學對面(大三巴落去,小泉居對面行入去)
貨::::sic(限定/絕版都有),氣槍,星戰係列,12'furgite佩件
價::平~中等

請問教業中學對面呢間叫咩名? thz!
小弟好耐之前去過澳門一次,但搵唔到玩具店!!!!:cool: :cool: :cool:
而家港幣貶值,去澳門買野咪重貴
岩岩星期日先係澳門返黎, 行過玩具城一間, 價錢比較貴, 永遠都係H.K.買玩具最抵:love:
原帖由 半田健人_555 於 4-2-2008 09:21 PM 發表
小弟好耐之前去過澳門一次,但搵唔到玩具店!!!!:cool: :cool: :cool:

澳門好多玩具店
除左高士德區呢幾間
台山區
利興(買模型ge人都知係公認服務差,雖然d野好平)
利達(有扭蛋同模型,貨都ok多)
模型魂(呢間比較少人知,有模型figure盒玩扭蛋等,只係個鋪細左d,基本中等價)

噴水池
玩具城(高士德玩具城總店,d貨大致一樣)
玩具王國(大三巴戈邊,高士德恆利總店,又係同恆利一樣,只係地方大d)
玩具基地(信達城隔離國華樓上,但少開鋪,主要係figure)
良友模型(一樣係信達城隔離國華樓上,好多模型,又車又高達...)

新橋戈頭中星商場又有四間

都咪話澳門唔多玩具店...肯搵的話就搵到好多XD
原帖由 Mo.P 於 4-2-2008 09:25 PM 發表
岩岩星期日先係澳門返黎, 行過玩具城一間, 價錢比較貴, 永遠都係H.K.買玩具最抵:love:

我過黎香港戈時都好有呢種感覺XD
去澳門的話去一間一定唔夠ga~~~
原帖由 BuSy 於 4-2-2008 09:32 PM 發表

澳門好多玩具店
除左高士德區呢幾間
台山區
利興(買模型ge人都知係公認服務差,雖然d野好平)
利達(有扭蛋同模型,貨都ok多)
模型魂(呢間比較少人知,有模型figure盒玩扭蛋等,只係個鋪細左d,基本中等價)

噴水池 ...

多謝大大呀!!!!!!!
原帖由 ickiller 於 4-2-2008 09:17 PM 發表

請問教業中學對面呢間叫咩名? thz!

好似係叫'玩具小帝國'
其實唔至咁少玩具舖,不過有d唔係咁出名.
原帖由 hathaway 於 4-2-2008 04:27 PM 發表

做玩具店比想像中難好多架! "幫代理攞貨又要食死貨, 自己攞水貨又貴, 最慘係澳門market細, 你無番咁上下本錢好難守得住! 利錢少, 貴少少又俾人上網唱! 你重做唔做?" 以上係某間以關門大吉既老細同我講 ...

話時話~~本人係澳門都識得十間玩具店老世~~真係要鬧下一間執左的舖啦!!!:blame:  ~~~~某果間執左的舖 食人地(精英)夾棍~~拎左幾萬蚊貨先執粒~而家精英個澳門行街人又搵唔到 舖又關左門~~搞到而家澳門玩具舖係精英攞貨要比1萬~5萬做按金~~睇平時持貨量而定同埋係唔郁得d 錢~~持貨時另比錢~~果條正一人渣~~澳門marketing 已經細ga la~宅5萬係人地度唔係間間細舖可以~~大佬 話哂而家買到一手HSBC 呀~~收息都好啦~~~搞到我有個fd 都唔係佢度拎貨~~~~某間野真係PK~~~快D 捉條友出黎打把:blame:
只識一間:80:
好野, 我新年過澳門啊...不過, 新年應該唔開卦...:55: