Toysdaily 玩具日報

樓主: williamhychan

超攻速 & 超時空騎團南十字宮 (廿多年前動畫模型小冊子)

南十字星!!!!

我最記得佢o的磁力貼紙, 睇怕輪都輪到佢地有新商品啦掛!!
八十年代是裝甲服的光輝年代:74:  我係amazon入左美版dvd, 睇左幾集,
悶悶地, 不過機械設訂定就幾好啦~~
但係d人物好似重戰機果d人設.....
原帖由 wansk116 於 22-1-2008 01:23 PM 發表

超攻速既機械設定其實真的不錯,腰斬真可惜!
超時空騎團既盔甲跟據不同戰鬥環境而設計,個人覺得比高達系列還優勝,可惜又係收視不佳!
超時空騎團既女憲兵模型可露點,以當年尺度真係好大膽,其實當年有冇家長投訴 ...

細個我凈係買左超時空騎團男憲兵,無買女添!:50:
原帖由 wansk116 於 22-1-2008 01:23 PM 發表

超攻速既機械設定其實真的不錯,腰斬真可惜!
超時空騎團既盔甲跟據不同戰鬥環境而設計,個人覺得比高達系列還優勝,可惜又係收視不佳!
超時空騎團既女憲兵模型可露點,以當年尺度真係好大膽,其實當年有冇家長投訴 ...

胸部仲專登分開包(圖來自日本yahoo拍賣)

原帖由 byg-zam 於 22-1-2008 01:01 發表
超攻速好嘢!日本有史以來唯一一套要腰斬既動畫。:he:

點會係唯一一套,0079高達都係腰斬架...
原帖由 Raider 於 22-1-2008 13:38 發表
八十年代是裝甲服的光輝年代:74:  我係amazon入左美版dvd, 睇左幾集,
悶悶地, 不過機械設訂定就幾好啦~~
但係d人物好似重戰機果d人設.....

裝甲服好hit啊
SF3D,機甲創世紀,南十字宮,三一無敵...
原帖由 redfish 於 22-1-2008 02:38 PM 發表

胸部仲專登分開包(圖來自日本yahoo拍賣)

http://img199.auctions.yahoo.co.jp/users/6/4/6/7/yakudora196 ...

嘩!!!!好懷念呀....謝大大圖......
我記起啦!!!!我係灣仔軒尼斯道間環球買架....有F14花紙!!!!!

原帖由 Warmblood 於 22-1-2008 14:54 發表

嘩!!!!好懷念呀....謝大大圖......
我記起啦!!!!我係灣仔軒尼斯道間環球買架....有F14花紙!!!!!

憲兵女最索,我買時未睇過卡通,以為佢係女主角.

原帖由 K66 於 22-1-2008 03:30 PM 發表

憲兵女最索,我以後未睇過卡通,以為佢主角.

我買模型時都未睇過卡通,係後來亞視播是睇過一集咁多.......
原帖由 Warmblood 於 22-1-2008 15:39 發表

我買模型時都未睇過卡通,係後來亞視播是睇過一集咁多.......

套卡通香港係好後好後先播,
玩模型同睇卡通之間,印像中隔左好耐.

http://www.geocities.co.jp/Playtown/4937/models/lana.htm
http://www.geocities.jp/j02i924/page137.html

原帖由 K66 於 22-1-2008 03:41 PM 發表

套卡通香港係好後好後先播,
玩模型同睇卡通之間,印像中隔左好耐.

http://www.geocities.co.jp/Playtown/4937/models/lana.htm
http://www.geocities.jp/j02i924/page137.html

好正.....:64:
第一條Link實在記憶湧現..........

我記得隻哇鞋男兵我買過3隻做水鬼隊......
南十字星好正!!!!! 大大唔post返出黎都真係唔記得有呢套野, thanks!!!:64:
原帖由 jackstraw鼻屎佬 於 22-1-2008 16:07 發表
南十字星好正!!!!! 大大唔post返出黎都真係唔記得有呢套野, thanks!!!:64:

其實以前A-CLUB友係叫開南十字宮
原帖由 K66 於 22-1-2008 02:51 PM 發表

裝甲服好hit啊
SF3D,機甲創世紀,南十字宮,三一無敵...

果時裝甲服仲有超音戰士同吹波糖危機
原帖由 strikerarthur 於 22-1-2008 04:12 PM 發表

果時裝甲服仲有超音戰士同吹波糖危機

超音戰士.....Fong...:46:
唔得啦!!!!!今日要早D收工....返屋企掘老寶......

多口問句.....有無大大仲有"小露寶fing fing棒"......好懷念.....