Toysdaily 玩具日報

查看: 11765|回復: 18

YAYA的2007模型年結

其實已經在主版來了一來總年結! 不過為了分數! 改新圖重上一次先!

P.S. 按LINK可以去我的Blog, 內有更多內容呢!
而每一件作品都不止一篇的,不過都在附近的篇數,有興趣可以按上或下一篇看看呢!

↑天玉鎧已經趕年底前完成了,因為正製作曹橾及司馬懿中,桌面好亂,唯有遲些再補相了!

↑雖然和正史呂布一樣,出戰失敗了!但都是近期自己最喜歡作品之一吧。→LINK

↑雖然外型不太好,不過之後配天玉鎧絕對令人另眼相看的!(遲些補相)→LINK

↑極速完成的Gundam 00 EXIA Red Type →LINK

↑這...這...都算模型吧~

↑這個聯邦深藍小隊雖然不算新作,不過之前未正式影過完整的相片,所以加了重高及水貼後就扮新作吧!→LINK

↑出戰07電擊的作品,雖然也是失敗了,不過學到不少東西呢!主角"脈衝命運"仲有好多新裝備改到一半,睇下遲些仲有冇時間動工先!→LINK

↑就係依三隻東東令本YA跌入了SD三國無雙地獄了!→LINK

↑其實好多Seed機體上好色但因為不太滿意沒Post出來(中間的突擊就是了),看看遲些找個機會補完一下先!

↑一邊天堂一邊地獄的Seed老虎組合!→LINK

↑這是年頭模型村的作品!→LINK
每件也是心血之作品,多謝分享。

請YAYA大大08年也加把勁吧:71: !
大大好like改色!!以冷系為主!!又幾靚幾吸引~:71:
:71: :71:
有心機
我鐘意呀, 好多GM 呀!!!:79:

All nice jobs...:71:
大大每件作品都係精品中的精品:52:
我想問大大劉備身上果D金火花紋係手油定噴上去家?洗唔洗用遮蓋膠紙遮住白色既地方?
因小弟手油時時油出界....:56:
原帖由 密斯威爾 於 2-1-2008 09:59 AM 發表
大大每件作品都係精品中的精品:52:
我想問大大劉備身上果D金火花紋係手油定噴上去家?洗唔洗用遮蓋膠紙遮住白色既地方?
因小弟手油時時油出界....:56:

thx! 除左格納庫外, 其他都是手油的呢! 劉備的火花紋是乾掃上去的, 其實同乾掃舊化一樣原理, 只是顏色不同吧了~
我就冇用遮蓋膠紙, 如果上色時不小心出了少少界的話, 就立即用牙籤刮走就行了!
隻呂布... 咁熟口面o既?!
你係咪拎左佢去高達展呢?:71:
原帖由 模手模腳 於 2-1-2008 05:00 PM 發表
隻呂布... 咁熟口面o既?!
你係咪拎左佢去高達展呢?:71:

冇錯啊! 天呀! 我唔記得1月1日取件!!!!!!!:die:  點算..........
YAYA大大對模型的熱誠, 真係身體力行:71:
顏色富創意又有個人風格呢:67:
:71: 件件都好正,由其是格納庫情景嗰一組。
08年繼續努力!祝新年快樂。
seed機 改得好正
命運老虎正到無朋友:71:
手油的:50:
自從用了噴罐 小弟的手油技術已完全唔掂喇:70:
隻呂布好正!:71:
睇埋你個blog既手油心得, 獲益良多! 謝謝!:love:
大大!
我想請問一下, 你係用田官琺瑯定係Mr.Color油性上色?

你隻關羽膊頭同裙甲上既紅色上左幾多層!? 我用Mr.Color油性上左兩層都唔夠色....(個底係綠色)