Toysdaily 玩具日報

[玩具分享] 我心目中的第一位英雄........HE-MAN !!!!

廿幾年前行過屈人寺必買既玩具之一。

幾年前係美國衣悲入左百幾隻 He Man 公仔返黎, 估唔到香港都仲有咁多人玩, 好快就賣晒 D 重複既, 自己留返小部份。

樓主 D 收藏最難搵既係 D 後期系列, 例如左邊既白色女魔法師 Sorceress, 後排 He Man 個老竇 King Randor, 圖右蚊人 Mosquitor, 螢光骷髏 Scare Glow, 辣魔士兵 Horde Trooper 等等。齊件既而家都要三四魚一隻。

等我遲 D 又搵下 D 箱再影相上黎 share 下。
係我嘅印象中,只係記得N年前喺尖沙咀新世X中心嘅HE-MAN 展:35:
原帖由 幽靈之子 於 27-12-2007 11:57 AM 發表
係我嘅印象中,只係記得N年前喺尖沙咀新世X中心嘅HE-MAN 展:35:

就係呢個展喇~~~ 大大有無去呀!!! 當時令好興奮呀~~
另外仲有個細D既係海運大廈舉行嫁
原帖由 toryumonhk 於 27-12-2007 11:54 AM 發表
廿幾年前行過屈人寺必買既玩具之一。

幾年前係美國衣悲入左百幾隻 He Man 公仔返黎, 估唔到香港都仲有咁多人玩, 好快就賣晒 D 重複既, 自己留返小部份。

樓主 D 收藏最難搵既係 D 後期系列, 例如左邊既白色女魔 ...

好犀利呀~~大大!!!!  百幾隻咁多~~~
快D SHARE下LA~~ 其待各位FANS既HE-MAN珍藏呀!!!!!!
如果大家想睇返呢套經典卡通﹐可以去美國 D online DVD shop 度搵﹐全套 130 集 24 DVD 都係八魚左右。

遺憾係無字幕。:26:
真係經典!!!:$
:love: 令人懷念經典動畫!!!:46: 大大收藏真齊!!!
陪電視係味高清:DD
呢d分享先係有heart~:71:
呢隻hero都算小弟心目中英雄其中一位~
如果可返出就好啦,我就唔駛咁寂寞啦
:71: 經典呀,首歌好似係當年小虎隊唱架:34:
努力不懈奇跡可發生,誰可知我體內潛能~~
似是明燈,照亮人間每顆心~~HE-MAN~~
(唔知有無記錯:34:
:handshake: 充滿兒時回憶阿!!多謝分享收藏
有冇大大可以簡介下個故仔ar~我細個都有睇不過記憶好模糊啦~:79:

另外想問一問 heman 變身講句野, 可能係我一直記錯:乜乜神劍賜我力量 。

唔太明點解賜力量既係 骷髏堡?:62:

希望大大們唔介意答一答。

P.S. 我仲記得既係 骷髏魔 後期變過另一個型態的!不過唔記得咩名了........
我舊屋床下底仲有he-man , 骷髏魔及佢地坐騎
仲有武器大王咋
你仲有咁多...強:)
好懷念呀!!!!!!!!!!我記得細細個阿媽係玩具反斗城比我揀買百獸王定係買佢,最後我揀左買佢!!!!個陣連he-man加一架飛機合體的戰車..........我個he-man 心口仲可以轉,扮比刀劈中............骷髏頭堡賜我力量!!!!!