Toysdaily 玩具日報

查看: 5629|回復: 32

[活動展覽] 機甲展 2024 香港

機甲展 2024(香港)即將登陸銅鑼灣 Amaz By Lokianno 集結四大港日頂尖玩具品牌 3 月 30 日起展出人氣機甲模型推出限定玩具商品 邀請日本玩具界大師舉行分享及簽名會

香港 – 機甲玩具迷注意!機甲展 2024(香港)即將登陸香港!由香港玩具品牌 threezero 主辦,聯同日本頂尖機甲玩具品牌 Good Smile Company、MegaHouse 及千值練,將於 3 月 30 日至 4 月 23 日進駐銅鑼灣玩具展覽店 Amaz By Lokianno,展出最新最人氣的機甲模型首辦,同時推出一系列限定玩具商品,更邀請到日本玩具大師 — 設計師河森正治及模型師 Naoki 駕臨,出席分享及簽名會,與一眾機甲玩具迷近距離見面交流!

展出多款經典角色的模型原型 逾2米高模型重量坐鎮打造機甲世界
四大香港及日本頂尖玩具品牌為大家展出極罕的模型原型,重現多個經典作品的角色形態,包括《變形金剛》、《新世紀福音戰士新劇場版》、 《超時空戰神》 、 《機動警察》 、 《高智能方程式》、 《Marvel Studios 鋼鐵奇俠》 、《裝甲騎兵 VOTOMS》、《FIGHTING ARMOR》、《RIOBOT 真三一》 、 《Variable Action》 、《勇氣爆發 Bang Bravern》、《Get Truth 太陽之牙》、《Fighting Armor》等系列的角色模型原型,當中有在港首次展出的 Good Smile Company《勇氣爆發 Bang Bravern》完成品 DX 布雷邦(暫稱)、Megahouse《PLUTO》Variable Action PLUTO 布魯圖、threezero《變形金剛:黑月降臨》PREMIUM PLUS 柯柏文 、千值練《RIOBOT 真三一》萬能俠 1 RENEWAL FULL COLORING ver 等;而由 Megahouse 及 theezero 合作的 threeMega《高智能方程式》VARIABLE ACTION Hi-SPEC UNITED 超級阿斯拉達 01,更會全球首度展出彩色原型!機甲迷可零距離從模型的造型、配件、出色的工藝及著色等不同方面,親身鑑賞精確的細緻處理, 一睹各個角色的神態復現 ,更可與一眾機甲收藏愛好者交流與分享各自的珍藏 ,豐富鑑賞體驗!

是次展覽同時帶來高約 2.1 米的《機動警察》 ROBO‐DOU 英格倫 1 號機雕像 、 高約 1.8 米的《心橋鏈結》神秘小機械人「小糰」 雕像、高約 1.2 米的地隱俠、超級泰丹 GX、以及終極旋風火鳥號等雕像重量坐鎮展區,讓機甲迷如同置身在機甲世界打卡,記下經典一刻!

推出期間限定機甲玩具商品 限量發售
同場亦會推出多款期間限定機甲玩具商品 ,將於3月30日在展覽中首賣,當中包括 DLX 鋼鐵俠 Mark 50(黑金版)、ROBO-DOU 宇宙騎士(threezero 版本金屬色版)、MDLX 洛克人(展覽限定版)預售、Variable Action MINI 魔動王超級地隱俠、超級水卷俠、超級風飄俠封套(展覽限定版)等,每款限量發售,機甲迷切勿錯過入手時機,擁有屬於你的機甲模型!

DLX 鋼鐵俠 Mark 50(黑金版)

ROBO-DOU 宇宙騎士(threezero 版本金屬色版)

Variable Action MINI 魔動王 超級地隱俠、超級水卷俠、超級風飄俠封套(展覽限定版)

機甲展 2024 (香港)活動詳情
日期:2024 年 3 月 30 日(星期六)至 4 月 23 日(星期二)
時間:中午 12 時至晚上 9 時
地點:Amaz By Lokianno(銅鑼灣 Fashion Walk 京士頓街 2-4 號地庫)
正喎,成日得Bandai太悶!
我想问一下wotofa他是谁?我根本不知他是边个???。
大丈夫 發表於 17-3-2024 09:50 AM

日本 介紹玩具既 YouTuber

日本一個好紅嘅玩具Youtuber
Vince 發表於 17-3-2024 11:18 AM
日本 介紹玩具既 YouTuber

呢位正

介紹玩具的YOUTUBER, 來來去去也只有"好有型"呢句

師兄你唔睇youtube嗎?
yugi 發表於 17-3-2024 01:55 PM

都係 唔知點解日文字庫咁少 電視節目都係咁
睇個地點有點驚奇, 果個恆隆持有的名牌商場都要向毒L屈就, 足證香港的經濟好差

樂觀睇就動漫地位升格囉
yugi 發表於 17-3-2024 01:55 PM

佢啲片無可否認係拍得好,尤其變形合體關節活動能力,細節拍得很清楚,一步步咁變俾你睇,但佢只會有讚冇彈,件件都話正,所以點解啲廠商咁鍾意搵佢。
膳稿達人......香港都唔少
玩玩具唔係毒L,依家d玩具其實好L貴,入得呢個討論區嘅唔通又係毒L?!????
taifat 發表於 18-3-2024 10:24 AM
玩玩具唔係毒L,依家d玩具其實好L貴,入得呢個討論區嘅唔通又係毒L?!???? ...

玩玩具梗係毒L喇, 入得呢度就梗係毒中極品添喇, 乜你覺得呢個名詞好創傷咩?

我覺得無乜所謂喎, 今時今日好多毒L都有樓有車甚至有二奶架喇, 你唔係無呀嘛?
熱狗OO 發表於 18-3-2024 02:08 PM
玩玩具梗係毒L喇, 入得呢度就梗係毒中極品添喇, 乜你覺得呢個名詞好創傷咩?

我覺得無乜所謂喎, 今時今日 ...

我是毒燃。我现在每个月都要供楼。冇几多钱买玩具。只能多数是,看过当买佐。而且冇女朋友,又冇老婆。