Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 熱狗OO

[分享討論] 二線店爆米突然結業, 萬千苦主哭涕中

635csi 發表於 8-2-2024 12:03 AM
奶野!同佢地訂左MB京寶梵,,,里次凍過水

訪問下何以選擇此店?平d/之前訂開?
估唔到, 都叫出名多人訂野, 咁就一野收皮......
仲有當年聖衣神話有段時間有批好平的大陸版出現但個肥佬老細同客講就發明左亞洲版呢個名詞
熱狗OO 發表於 8-2-2024 01:05 AM
訪問下何以選擇此店?平d/之前訂開?

我都想知, mb正義同真骨dark kiva出左名拖半年以上仲要比大陸版唔明點解仲有人訂野, 訂價仲要已經係炒價
呢間對上幫襯真係呢到C兄提返先記得16樓買過野

在皆旺/現時/siu man 就齋睇(包括女sales) 無買.

可能股票勁跌 cover 唔到就執左
jeffyen83 發表於 8-2-2024 01:04 AM
消委冇約束力冇咩用,直接報海關好d

如果去過消委會,就知道呢單野去消委會都無用。
我訂嘢從來未中過招,因為我會從細微的東西去留意,其中一樣便是你地提到的sales,佢間間舖都係請女sales,而買玩具,絕大多數都係男性,一個老闆,會請全女班去對一個主要客戶群都係男性的,好明顯,佢做生意別有用心,還找佢訂貨,如你是男生,老實說,便是衰咸濕,被自己的好色蒙蔽了雙眼
mpp025 發表於 8-2-2024 11:24 PM
我訂嘢從來未中過招,因為我會從細微的東西去留意,其中一樣便是你地提到的sales,佢間間舖都係請女sales,而 ...

由剛開鋪已專門搵後生女sales, 我又無聯想到用美人計我只聯想到個老細正一咸蟲
其實如果唔係發生開訂好耐至有貨,唔會覺得有問題

佢現時,兆萬,皆旺都有分店,點會覺有問題
mushroom 發表於 9-2-2024 08:39 PM
其實如果唔係發生開訂好耐至有貨,唔會覺得有問題

佢現時,兆萬,皆旺都有分店,點會覺有問題 ...

其實佢最聰明的地方就係如果您要求退訂,佢會好爽快咁退番俾您,既然有錢退,應該就唔算犯法,也就不會驚動官府,所以即使佢個朵已經臭哂,好多玩具玩家都仲係懵然不知。
不過今次終於執笠,睇怕都無錢退了!
現時點比人拍到佢半夜執晒D貨走
yugi 發表於 10-2-2024 06:37 PM
現時點比人拍到佢半夜執晒D貨走

有晒預謀架喇