Toysdaily 玩具日報

查看: 4136|回復: 26

[分享討論] 二線店爆米突然結業, 萬千苦主哭涕中

我知OT, 但呢度吸晴D, 而且都絕對係玩具界重大事件
在現時點, 皆旺及笑萬有舖
苦主圍爐區:
https://www.facebook.com/groups/ ... are&mibextid=NSMWBT

對於我來說最有印象係"小雲"
我諗好多師兄同我一樣, 去得現時點都為佢上埋二樓就係搏下有無走光睇到...
但好似呢位四眼妹都消失左幾年了...

有得訂野我真唔知, 但有時佢會大減價, 都有幫襯過既

訂貨都係在 "訊鵝三巨頭" 穩陣.... 呢間都算係二線, 行內有朵都搞成咁
同好景四仔叔一樣, 旺角又多了一滴時代的馬尿 ...

就算好小心,人生難免有幾次被騙經歷,只能當交下學費

我買左玩具十幾廿年,都試過幾次奶野經驗,又被人笑過「水魚」
下次買玩具自然會更加精明
冇係哩間訂過嘢,但之前聽過下啲負評,訂嘢都係去1線連鎖穩陣啲,但而家覺得都唔知訂嚟做乜,訂咗又唔係平啲,現衝反而仲平
發明比折扣前先行加價再折所以出面d減價如相同做法都會被說成爆米式減價
呢間好多年歴史,當年兆萬十幾樓時賣聖衣神話應搵唔小錢。
呢間嘢果次訂真骨隻影月就中過伏
懷疑係用啲訂金去炒股, 所以就瘋狂開訂
我就唔明間店個名咁臭都有人訂
z21948814 發表於 7-2-2024 07:39 PM
呢間嘢果次訂真骨隻影月就中過伏
懷疑係用啲訂金去炒股, 所以就瘋狂開訂
我就唔明間店個名咁臭都有人訂 ...

其實佢在訂貨上臭左幾多年?

我幫襯佢的經驗只是買現貨, 主要都係乘機望多小雲兩眼以養眼
我都同佢定過,不過都係幾年前。

最後一次定係metal build Hi Nu, 定左幾次都無咩事,

D靚妹都幾靚。
呢D時勢,經營困難,都係買現貨算
bunnyyau 發表於 7-2-2024 05:20 PM
就算好小心,人生難免有幾次被騙經歷,只能當交下學費

我買左玩具十幾廿年,都試過幾次奶野經驗,又被人笑 ...

訂又驚佢走佬,唔訂又驚買唔到要食炒價,所以入玩具坑就係無奈
上個月尾先催我攞貨(SHF 咸蛋超人 A type), 估唔到咁快玩完...
奶野!同佢地訂左MB京寶梵,,,里次凍過水
635csi 發表於 8-2-2024 12:03 AM
奶野!同佢地訂左MB京寶梵,,,里次凍過水

去燒毀會投訴
馬仔 發表於 7-2-2024 09:22 PM
我都同佢定過,不過都係幾年前。

最後一次定係metal build Hi Nu, 定左幾次都無咩事,

咁冇幾年,MB Hi Nu係前年之嘛。
消委冇約束力冇咩用,直接報海關好d