Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] MOSHOW [先祖效應] 玩具小報告 - 2月17再再更新

國內的MOSHOW先祖 , 摩動核 已經係我主要買嘅玩具......日本公司出個啲已經好多年無買......
暗黑王風雷 發表於 7-2-2024 04:51 PM
國內的MOSHOW先祖 , 摩動核 已經係我主要買嘅玩具......日本公司出個啲已經好多年無買...... ...

合金機械人暫時我剩係買MOSHOW,模型都有買過核能矩陣隻女人馬同另一隻叫RULING既機械人模型,12吋人仔又有買ROCKET TOYS 同 GAMETOY既產品,都係一啲高質既產品嚟。 而家又多咗咁多本地廠出玩具,唔駛再好似以前咁剩係識玩笨大嘢。
呢個系列我都好鍾意, 但佢係1/72真係太大了所以最終無入
Hawk 發表於 7-2-2024 08:21 PM
合金機械人暫時我剩係買MOSHOW,模型都有買過核能矩陣隻女人馬同另一隻叫RULING既機械人模型,12吋人仔又 ...

最近出的模型"铭匠传 国创机甲 模型 赤鬼若 清盛"都唔錯,  周埋無限新星有幾款模型都好好
kyostanley 發表於 12-2-2024 12:59 PM
最近出的模型"铭匠传 国创机甲 模型 赤鬼若 清盛"都唔錯,  周埋無限新星有幾款模型都好好 ...

大陸啲機械人模型就真係抄得太似鋼彈喇,好難接受,同埋唔知點解要用咁多尖角既設計,反而啲囡囡模型又幾多款式玩咁
Hawk 發表於 13-2-2024 12:34 PM
大陸啲機械人模型就真係抄得太似鋼彈喇,好難接受,同埋唔知點解要用咁多尖角既設計,反而啲囡囡模型又幾 ...

其實有時都好難怪, 因為而家玩開都係係鍾意高達個類的機械人, 真係唔少款係由高達改的, 始終佢都係要保證個款係受多D人歡迎有個一定銷量, 不過最近呢年都多左好多開始用晒原劊設計都真係唔錯
哩隻梵天丸又有槍又有刀,眼同心口可着燈,心口燈可變綠,橙及呼吸燈模式,其他可動都同之前甲斐之虎差唔多,不過我覺得對腳有啲過長咁囉~

武成候,哩隻好多燈玩,頭、背包同膊頭都有燈,膊頭燈有飛標時係綠色,冇就變紅色,亦有呼吸模式等。 背包係一個武器架,2碌炮可拆出嚟變槍,另外亦有2個劍架。 可動同前2隻一樣,腳過長亦都一樣,但關節亦都好實淨。

梵天本身係美形所以還可接受,但武成明顯小腿過長,唔係嘅話真係非買不可!超抵玩~
湖中騎士,今次頭、膊頭獅子眼及長槍可着燈,可動同關節都保持堅挺,感覺今次腳冇咁長,整體都幾有型。

wwwkcc 發表於 17-2-2024 04:19 PM
梵天本身係美形所以還可接受,但武成明顯小腿過長,唔係嘅話真係非買不可!超抵玩~ ...

梵天丸本身都賣得平,武成候貴啲但真係抵玩,最失敗都係唔知整到隻腳咁長做乜? 屈咗膝頭都好唔靚,湖騎最遲出,暫時睇落最平均。

終於清哂啲舊嘢,下次再更新應該要等到空咒羅出喇~

Hawk ??? 5-2-2024 01:32 PM
???,??????????????????,?????????,??CCToys????? ...

問題:有沒有人在論壇上分享過他們組裝 MODEROID 超時空世紀 Orguss 的過程和成品照片?我想看看其他人的作品和收集一些組裝技巧。

youtube有,不過多數日本玩家  發表於 20-2-2024 07:37 PM
Moshow 我第一次買係1/72突擊高達,有燈,仲有劍炮,當年仲出左兩個版本,我係買第二版背包電分開,質量已經好高,非常之正!
馬仔 發表於 20-2-2024 08:45 AM
Moshow 我第一次買係1/72突擊高達,有燈,仲有劍炮,當年仲出左兩個版本,我係買第二版背包電分開,質量已 ...

之前果啲我冇買過,第一隻就係甲斐,我覺得佢出品都拍得住ccs,只係佢未有授權作出品,嚟緊隻戰國魔神唔知係咪第1隻? 不過原創都有好處既就係可以賣平啲,1k唔駛咁多嘢玩,又墜手又扎實,係比例同大細可能唔係咁啱香港人口味……
Hawk 發表於 20-2-2024 09:27 AM
之前果啲我冇買過,第一隻就係甲斐,我覺得佢出品都拍得住ccs,只係佢未有授權作出品,嚟緊隻戰國魔神唔 ...

呢間為人所知,就係呢隻1/72高達,後來出第二版都炒起,由7百幾炒到過2千銀,後來佢做番正路野就改邪歸正。