Toysdaily 玩具日報

查看: 3323|回復: 32

[玩具報告] MOSHOW [先祖效應] 玩具小報告 - 2月17再再更新

第一次買哩間大陸廠既玩具,聽聞之前是生產老翻玩具,但現在從良開發出自家既系列 [先祖效應]。

紅色普通版其實買咗好耐,而白色眾籌限定版就啱啱出既,玩具本身性價比高,新出唔駛1k,非常墜手,有高可動,關節實淨,眼有燈,亦附有大量武器及金屬地台。 但亦唔係冇缺點,就係居然用C字扣做手碗既連接,我諗佢係想貪多個手既可動,但個C字膠扣如果一爛就全部手形唔駛裝……

先上紅色普通版圖,只有眼可着燈

再嚟白色眾籌限定版,同普通版分別係轉咗白色,裝甲有分別,眼同心口可着燈,武器大斧亦可着燈,亦多咗對巨手甲但又係因為C字扣好難裝……

其實重有買同系列另外3隻玩具,梵天丸、武成候及湖中騎士,有機會再同大家分享~
有望下, 根本就係高達欠高達之名, 但就是沒有高達之名, 所以不會買了

一千蚊就可以造到如此, 令人知道大量生產下METAL BUILD等呎吋的機械人成品成本分分鐘只是3/400元, 比著多鐵D就一定唔過800, 大部份就是去了IP的奶臣及利潤
熱狗OO 發表於 5-2-2024 01:43 AM
有望下, 根本就係高達欠高達之名, 但就是沒有高達之名, 所以不會買了

一千蚊就可以造到如此, 令人知道大量 ...

我覺得呢個系列已經唔算高達樣了吧
高達只係太早出現深入民心而己
全部人型機械人都咁既樣
俾多D鼓勵大陸廠啦,
越多選擇, 我地玩具迷越開心
th0220 發表於 5-2-2024 09:10 AM
我覺得呢個系列已經唔算高達樣了吧
高達只係太早出現深入民心而己
全部人型機械人都咁既樣

比起其他大陸廠,佢真係算少高達影子,希望會繼續進步啦
熱狗OO 發表於 5-2-2024 01:43 AM

一千蚊就可以造到如此, 令人知道大量 ...

我出哩個post,都係想多啲人留意下其他品牌既玩具,當然日本玩具有動畫加持一定係主流,但其實而家好多大陸廠出既玩具,都又平又抵玩又有質素,係有比較之下,大家就知道笨大有幾咁食老本
我都有留意Moshow依間廠,但係有空間限制下要嚴選玩具時,通常都係揀左自己識既機體先。
甲斐同梵天真係型!武成我睇設定稿嗰陣好鍾意,但成品出嚟我嚴雙腳太長,湖騎又係唔夠設定靚不過實在太型所以忍唔到手~黑白甲斐就學師兄話齋白色確係好玩過黑色!但moshow喺外觀上色細節上我個人覺得唔夠CCS產品靚

知音人~ 武成候好多燈,希望新年假可以開哂佢地嚟玩  發表於 5-2-2024 04:43 PM
fallout8 發表於 5-2-2024 11:47 AM
我都有留意Moshow依間廠,但係有空間限制下要嚴選玩具時,通常都係揀左自己識既機體先。 ...

唔止呀,大陸廠出啲機械人玩具都比較大隻同墜手,空間問題都要考慮埋,你睇CCToys出嗰啲都知
紅色與白色,我過人比較喜歡白色版,但紅色版更設合日本武士,謝謝你用心分享及評語
https://youtu.be/7JBzVkOeyMo?si=CwzLFMaFZ3_hqnCY
Moshow離緊依隻空呪羅都好正,好似係大張正己負責機設。
fallout8 發表於 5-2-2024 06:29 PM
https://youtu.be/7JBzVkOeyMo?si=CwzLFMaFZ3_hqnCY
Moshow離緊依隻空呪羅都好正,好似係大張正己負責機設 ...

哩隻我都訂咗,但睇咗開箱其實冇甲婓之虎咁多嘢玩,又貴2舊水,有多少過度期望……
Hawk 發表於 5-2-2024 06:34 PM
哩隻我都訂咗,但睇咗開箱其實冇甲婓之虎咁多嘢玩,又貴2舊水,有多少過度期望…… ...

其實依隻同甲斐之虎有幾分似,有甲斐真係可以唔洗買依隻。
湖騎殺到!快來招架!