Toysdaily 玩具日報

[詢問] 想問有關"玩具狂熱"的定價問題

喺某個拍賣網見到有全新QUEEN STUDIOS 1/6 CATWOMAN,唔知咁大件喺地鐵站可唔可以驗貨…
leo_00 發表於 8-1-2024 05:10 PM
喺某個拍賣網見到有全新QUEEN STUDIOS 1/6 CATWOMAN,唔知咁大件喺地鐵站可唔可以驗貨… ...

呢個??? 咁大怎可能, 同埋人地寫全新點會比你開盒驗 !~??
(之前toy hunter 影, 好似係 1:3)
WeChat 圖片_20240109112907.jpg
nela 發表於 9-1-2024 11:30 AM
呢個??? 咁大怎可能, 同埋人地寫全新點會比你開盒驗 !~??
(之前toy hunter 影, 好似係 1:3)

有1/6版本,因為小弟未試過網上拍賣…
所以行動之前上來請教xD
所以全新未開封嘅商品,就係唔可以驗貨咁解?

leo_00 發表於 9-1-2024 12:06 PM
有1/6版本,因為小弟未試過網上拍賣…
所以行動之前上來請教xD
所以全新未開封嘅商品,就係唔可以驗貨咁解?

貓女/batpod 如果只係1:6 就就入 HT 好過啦

https://hottoys.com.hk/productDetail.php?productID=1019
https://hottoys.com.hk/productDetail.php?productID=875

P1S 1:6做唔到1:3既效果, 尤其CW

除非你先付款, 否則我唔覺得賣家會比你開盒. 如果你開左唔要咁點呀?

咁我開箱都係想睇有冇爛件啫,我姑且都係一個有品格嘅人xD

咁我平時買一手玩具都冇即場開盒驗貨嘅,冇理由你邊粉碎咗都照收貨㗎嘛
呢個版本嘅貓女hot toys好似搵唔到,我淨係見到有舊一個版

我比較唔係太理解,拍賣網上邊嗰啲買訂單嘅post

張單過咗咁耐應該當撻訂唔可以拎貨㗎嘛,定係純粹佢哋過咗期冇delete個post呢xD
leo_00 發表於 9-1-2024 01:30 PM
我比較唔係太理解,拍賣網上邊嗰啲買訂單嘅post

張單過咗咁耐應該當撻訂唔可以拎貨㗎嘛,定係純粹佢哋過咗 ...

你未同HT 訂過 figure ??
一般訂要9-15個月才有貨, 這段時間可以買/賣單

到HT通知到貨, 30日內可取, 咁就叫可取單, 如果 figure 係分批出貨, 那就多一種叫"下1輪可取單"

over 30日就只可買現貨了, HT也不接受over 30日單 (除非如之前covid lock down就例外)

HT Catwoman 出過2次. 第2次多1個backdrop. 第1次既應大部份已爆皮 .....
nela 發表於 9-1-2024 04:58 PM
你未同HT 訂過 figure ??
一般訂要9-15個月才有貨, 這段時間可以買/賣單

Hot Toys個人覺得新版本貓女個樣靚過舊版,無奈我去嘅地方暫時仲未搵到

講起貓女其實我鍾意1992年版本,不過佢推出嘅商品個人放得上眼嘅多數都係過萬嘅等級xD

最近推出咗一個1比4雕像非常靚,但啱啱入坑想慢慢嚟
leo_00 發表於 9-1-2024 07:30 PM
Hot Toys個人覺得新版本貓女個樣靚過舊版,無奈我去嘅地方暫時仲未搵到

講起貓女其實我鍾意1992年版本,不 ...

ht 貓女2.0仲未出貨

如果想玩雕像可以去皇室堡,有間專賣marvel dc同雕象野
店员咁的态度我不想比钱佢地赚。
最後入手了(side show batman returns michelle pfeiffer)

因為其實我主要開嗰蝙蝠俠區域係想收集89年同埋92年嘅版本,至於蝙蝠俠1比4就諗住入手Neca的~

大家覺得大型狗臂架L型好啲定係中間有條軸心嘅穩定啲?我塊木板14吋深
leo_00 發表於 16-1-2024 05:39 PM
最後入手了(side show batman returns michelle pfeiffer)

因為其實我主要開嗰蝙蝠俠區域係想收集89年同埋 ...

層板呢啲我就唔識了
leo_00 發表於 16-1-2024 05:39 PM

因為其實我主要開嗰蝙蝠俠區域係想收集89年同埋 ...

1只5.5kg 你用木板承托??唔係化......
nela 發表於 17-1-2024 05:32 PM
1只5.5kg 你用木板承托??唔係化......

其實…我反而係擔心個狗臂架夠唔夠力啫

木板應該冇問題㗎?就算係傢俬櫃都用木做㗎
各位大大請問知唔知NECA的1/4大膠蝙蝠俠,有冇其他披肩可以取替…

歷史太悠久…爆皮了