Toysdaily 玩具日報

查看: 1831|回復: 30

[詢問] 想問有關"玩具狂熱"的定價問題

小弟最近想入坑美漫雕像,但係佢個facebook冇明確嘅價錢…請問係咪一定要去舖頭諮詢?
店員態度唔係太緊要,重點係想知佢食水深唔深?
hot toys喺佢到訂係咪都得㗎?見佢有啲現貨,但係唔敢問價錢…

其實我想入手1989 batman相關的東西,大大們有冇咩舖頭推介?

玩美漫雕像?係唔係即係 prime 1 studio ?
https://www.prime1studio.com/
你可以自己上官網睇睇個訂價就知鋪頭食水深唔深啦。
我冇錢冇位玩雕像,但知道佢比較易爛,所以記得搵間有信譽既鋪買。
Vince 發表於 6-1-2024 09:30 AM
你可以自己上官網睇睇個訂價就 ...

又未去到呢個等級,本身玩開囡囡figure接受範圍大概三四千左右
就係想知咁多位師兄大概係咩舖頭買雕像~
玩具狂熱網站冇價錢,下下問佢好似混吉咁xD

我本身真係睇中咗佢嘅1992貓女,但係點知過萬xD
本身啱啱入坑想慢慢嚟,喺美國買咗個一比一嘅1989電影仿製品蝙蝠俠面罩
接觸咗之後先知,原來歐美嗰啲超級英雄玩具有啲都幾難入手同埋好貴xD

而家最擔心係今年出嗰隻Hot Toys蝙蝠俠1989 2.0冇落訂,唔知到時買唔買到...
FYI:

想知道Hot Toys此刻有什麼開訂和價格,可以去官方商店網站:(www.ehottoys.com)

網站詳情請參閱:https://bbs.toysdaily.com/thread-464105-1-1.html

alcalc 發表於 6-1-2024 05:01 PM
FYI:

想知道Hot Toys此刻有什麼開訂和價格,可以去官方商店網站:(www.ehottoys.com)

蝙蝠俠已經截咗訂冇辦法,官網一定唔會食炒架啦xD
係嗰啲雕像玩具狂熱冇錶價錢,又驚畀人話白撞啫
定係玩具狂熱其實就係hot toys?
唔知點解呢個post你哋回覆冇彈通知…
如果係sideshow 出既話, 一般secretbase可以訂既, 價錢也比在美洲便.網站有開賣打電話問下

其他牌子 P1S / Blitzway 等自行網上買啦

Batman1989 2.0 應該唔難買 (D人仍然怕爆皮) , 頂盡出貨加幾舊實買到
nela 發表於 8-1-2024 10:16 AM
如果係sideshow 出既話, 一般secretbase可以訂既, 價錢也比在美洲便.網站有開賣打電話問下

其他牌子 P1S / ...

secretbase係唔係即係hot toys嘅實體店?
冇諗過佢會有得買ss,唔見佢舖頭有話開訂
即係要自己去問?
leo_00 發表於 8-1-2024 11:30 AM
即係要自己去問? ...

20樓 secret base主要用來訂貨同攞貨,但都有少少現貨賣,但都應該係hottoys 自己貨品。

如果係其他廠的貨品,我印象就要去兆萬嗰間,我諗你問佢就會講幾錢同有無得賣。正常的

至於batman 2.0, 依家hottoys 啲貨好少炒得起,出咗貨你喺市場搵就得,甚至等hottoys自己現貨賣都得,你去銅羅灣或尖沙咀嗰間就好多現貨賣。

如果炒起咗hottoys 無現貨就要出面入了

leo_00 發表於 8-1-2024 11:30 AM
即係要自己去問? ...

Sorry, 應該叫 Toy hunter, 係HT其中1間實體店) 在旺角西洋菜街兆萬中心2樓, 佢地有SS訂的話, 門口有 貼label . 又或在 FB search 佢名也可知道

Secret base 是HT另1間實體店但主力HT自己的 product).
nela 發表於 8-1-2024 03:45 PM
Sorry, 應該叫 Toy hunter, 係HT其中1間實體店) 在旺角西洋菜街兆萬中心2樓, 佢地有SS訂的話, 門口有 貼l ...

玩具狂熱我知道,只係單純佢冇標價錢唔想下下問xD
mushroom 發表於 8-1-2024 03:15 PM
20樓 secret base主要用來訂貨同攞貨,但都有少少現貨賣,但都應該係hottoys 自己貨品。

如果係其他廠的 ...

原來要去銅鑼灣同尖沙咀嗰間…
我去信和20樓乜都冇xD
leo_00 發表於 8-1-2024 04:03 PM
原來要去銅鑼灣同尖沙咀嗰間…
我去信和20樓乜都冇xD

銅鑼灣同尖沙咀應該都係賣自己產品

要問雕象應該都係兆萬
mushroom 發表於 8-1-2024 04:35 PM
銅鑼灣同尖沙咀應該都係賣自己產品

要問雕象應該都係兆萬

明白,樓上師兄話平過美國定價,咁就可以放心購買了~
同埋都冇咩幾間做呢啲生意…都冇咩選擇xD