Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] 聖衣神話EX 海魔女 (真鱗衣)

sbyk 發表於 20-11-2023 07:04 AM
冥鱗衣曇花一現,一出場馬上被海皇白化,出產品機會率不大。真鱗衣全套走唔甩架啦。至於敵方嘛……新一批 ...

小弟同意冥鱗衣同埋英魂士出玩具機會真的不大,但都係有呢個可能,當年OVA「冥王十二宮編」都有曇花一現的冥白銀,結果一樣出到玩具,千祈唔好低估B社的無恥程度,只要有利可圖,同模改色咁簡單的事B社無理由唔做。
又登入唔到 發表於 20-11-2023 08:07 AM
電視版北歐篇會不會又玩一次黃金魂,食過番尋味!

今次「海皇再起」,除咗推新產品,小弟認為同時係一場實驗,因為︰
1. 今次推新產品的係海將軍,人氣唔高仲要係奸角,與人氣極高,有正有邪的十二黃金不同;
2. 唔出動畫,只靠漫畫「助攻」宣傳;
如果今次咁都行得通,真鱗衣玩具大賣,咁下次企劃的「主角」可能真係TV版北歐神鬥士甚至係冥鬥士添!
hong1971 發表於 20-11-2023 12:50 PM
咁下次神鬥士真神衣 之後冥鬥士真冥衣?

真係唔出奇,只要B社仲肯搞「黃金魂」呢類企劃,鐵粉死忠們又肯繼續俾錢買玩具支持,講真又有乜所謂?
外傳作品好似冥王神話LC,聖鬥少女翔呢D,出過玩具但已經全部仆直,如果連「黃金魂」呢類吸金企劃都唔Work,聖衣神話系列就真係得番「炒冷飯」一條路可以行,唔通師兄真係想咁咩?
仲有,真冥衣就無啦,神冥衣响「冥王神話LC」入面真係有一件,不過應該無咩機會出玩具了!
THOUTHER 發表於 20-11-2023 11:12 PM
小弟同意冥鱗衣同埋英魂士出玩具機會真的不大,但都係有呢個可能,當年OVA「冥王十二宮編」都有曇花一現 ...

當時出冥白銀係因為1.初版英仙塊面太樣衰。2.蜥蜴座做咗appendix改頭雕但係銷量太少圍唔到皮,所以出個冥蜥蜴嚟呃多一次錢。
不過冥白銀純粹係變顏色咋喎。冥鱗衣要改埋個模。通常哩d甲硬屈出黎既商品,除非係平到笑如果唔係都好難有銷量
THOUTHER 發表於 20-11-2023 11:52 PM
真係唔出奇,只要B社仲肯搞「黃金魂」呢類企劃,鐵粉死忠們又肯繼續俾錢買玩具支持,講真又有乜所謂?
外 ...

乜有神冥衣咩??

在 LC 那裡出過??在外傳嗎??
Lau 發表於 22-11-2023 10:57 AM
乜有神冥衣咩??

在 LC 那裡出過??在外傳嗎??

LC 正傳,拉達曼堤斯被打敗後,冥王俾咗d血佢,冥衣進化咗。普遍稱之為“神血拉達”或“神血翼龍”。不過未被正統稱為神冥衣。神血翼龍亦在各個手遊登場過。神血翼龍與小獅子打既時候,被小獅子用zodiac Exclamation 貫穿心臟。瀕死之際趕回潘朵拉身邊救駕。
抱歉,係俾獅子肉身粉碎後的離子光速拳貫穿心臟。係單行本23卷