Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 NARRATIVE GUNDAM 敘述高達 C裝備 Ver.Ka

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
想當年,去Gundam Base時買了限定HGUC泰坦鍍金版,已經非常開心同滿足。7千日圓真係非常返取,Pass!
boxart, 2024年4月27日発売

https://x.com/HobbySite/status/1773621183281561865?s=20

本帖子中包含更多資源

x
THE GUNDAM BASE TOKYO

https://hobby.dengeki.com/event/2292742/

本帖子中包含更多資源

x
Amuro0093 發表於 24-3-2024 09:04 AM
想當年,去Gundam Base時買了限定HGUC泰坦鍍金版,已經非常開心同滿足。7千日圓真係非常返取,Pass! ...

今次貴在果D透明件喎....
已在模倉落訂, 總數盛惠 $399
其實想問一下, 其實呢款高達型在哪裡? 好看在哪裡? 為何可以有卡板呢?
ray1849 發表於 3-4-2024 05:37 PM
其實想問一下, 其實呢款高達型在哪裡? 好看在哪裡? 為何可以有卡板呢?

呢啲無得解釋個喎....
ray1849 發表於 3-4-2024 03:37 AM

因為NU及UNICORN都有卡版, 卡叔執一執又有錢落袋, 模型又有舊板件可共用, 條件禁合適出卡版非常合理.    型唔型很個人, 答你唔到. 不過始終是UC新機體, 而且血統正宗, 始終有點吸引力.  

Bandai先有最準確的銷售數據,

根本你哋班L樣口講話鍾意果d真係出又未必買。成日#話RX-78出得最多結果你地又真係KEEP住買;

及所有主角高達都會MG化, 排隊到佢物到佢, 冇乜出奇。
熱狗OO 發表於 4-4-2024 01:48 PM
Bandai先有最準備的銷售數據,

根本你哋班L樣口講話鍾意果d真係出又未必買。

我承認破處入咗卡版 Z, ZZ 都考慮緊, 其他唔諗啦.
Finalmoon 發表於 4-4-2024 01:41 PM
因為NU及UNICORN都有卡版, 卡叔執一執又有錢落袋, 模型又有舊板件可共用, 條件禁合適出卡版非常合理.     ...

"模型又有舊板件可共用", 既然係咁, 我都理解.

賣點 : 將魚生貼係高達身上
tsang_20190721 發表於 5-4-2024 01:45 PM
賣點 : 將魚生貼係高達身上

似呀, 似呀, 其實我覺得 Unicorn 已很成功, 呢款就......
ray1849 發表於 5-4-2024 02:14 PM
似呀, 似呀, 其實我覺得 Unicorn 已很成功, 呢款就......

就同​​支持偶像同一意思咯,但理智支持咯,不是偶像講什麼做什麼都是對的。像之前KA Z雖然都是出自KA老師的手,但GFF就有卡味,MG的。 。就你個人喜歡咯~MG ZZ收藏咗,似MG RX78 Ver.Ka  雖然知道關節很差,但我還是特地收了一盒,因為覺得有卡味,哈哈哈