Toysdaily 玩具日報

查看: 3476|回復: 31

[新品消息] SHF「鐵拳 8 / TEKKEN 8」

TEKKEN 8
S.H.Figuarts

商品化企画始動。

https://x.com/t_features/status/1704087968976421112?s=20

希望係淩曉雨,9成出1,2隻就玩完,當年kof咁
G3X 發表於 19-9-2023 08:04 PM
希望係淩曉雨,9成出1,2隻就玩完,當年kof咁

風間仁同埋三島一八應該走唔甩,呢兩隻好賣,下一隻先有機會出女性角色。
但老實講,小弟想B社出「Dead or Alive」多D囉!
THOUTHER 發表於 19-9-2023 11:18 PM
風間仁同埋三島一八應該走唔甩,呢兩隻好賣,下一隻先有機會出女性角色。
但老實講,小弟想B社出「Dead o ...

bandai 出女 .......直升機啦...伏伏伏伏伏
nela 發表於 20-9-2023 01:21 PM
bandai 出女 .......直升機啦...伏伏伏伏伏

又未必嘅,起碼之前春麗質素幾好先

B社係咪眼紅storm collectibles出格game多樣化?
鐵拳佢出過啦似乎角式出唔多....
B社Shf咁有信心?
呢條Line 我唔睇好

打頭陣我估經典人物~鐵拳系列靈魂老頭子三島平八歡聲最高

純白騎士姬Saber 發表於 20-9-2023 06:47 PM
B社係咪眼紅storm collectibles出格game多樣化?
B社Shf咁有信心?

佢自己出得差小人買腰斬怪邊個,人地街霸,kof都出得好過佢,storm collectibles kof個邊出到99京啦,依d非最傳統個造型都唔洗旨意b記會出到
hitsu 發表於 20-9-2023 02:27 PM
又未必嘅,起碼之前春麗質素幾好先

同意,除咗春麗,其實Cammy都出得唔錯,係隻春日野櫻出咗事啫。
如果按春麗果個水準出「霞」同埋「綾音」應該唔差!
純白騎士姬Saber 發表於 20-9-2023 06:47 PM
B社Shf咁有信心?

小弟都唔多睇好呢條Line,以3D格鬥遊戲來計,「鐵拳」既不及Sega的「Virtua Fighter」咁經典咁有江湖地位,論女角又唔夠「Dead or Alive」咁多同吸引,除咗B社想趁鐵拳8就快出分多一杯羹之外,真係諗唔到仲有乜嘢理由會揀「鐵拳」囉!

個樣崩到呢...
THOUTHER 發表於 20-9-2023 11:44 PM
小弟都唔多睇好呢條Line,以3D格鬥遊戲來計,「鐵拳」既不及Sega的「Virtua Fighter」咁經典咁有江湖地位 ...

VR既江湖地位及名氣係高於鐵拳如果加入SHF條Line兩者不相伯仲

如果SHF 出DOA系列可以玩長久
尤其沙灘排球,長遠計最有錢途。

SHF如果出Fighting Vipers
只有honey一個跑出
將成為SHF最短命系系

THOUTHER 發表於 20-9-2023 11:44 PM
小弟都唔多睇好呢條Line,以3D格鬥遊戲來計,「鐵拳」既不及Sega的「Virtua Fighter」咁經典咁有江湖地位 ...

Virtual Fighter  Figma 出過初代2只...當然係笑料啦.......也無以為繼