Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] ROBOT魂<SIDE MS> ver.A.N.I.M.E. 預告

THOUTHER 發表於 17-9-2023 11:02 AM
出得呢一句,斷估都係「Z」,論MS數量、作品人氣,要出ver.A.N.I.M.E.的話真係只有「Z」最有份量,「ZZ」唔 ...

最重要係好多舊機可以換色翻炒
包括吉姆加農、吉姆狙擊型、飛行型老虎、ACT ZAKU等等
計埋劇場版的話仲可以翻炒埋吉姆特裝型同吉姆加農2
hong1971 發表於 20-9-2023 11:38 AM
呢個系例係講明高可動 注重可動 我諗就唔會出變形令到結構複習同關節弱化 或者d瞓低就做到飛機果d機体會掛  ...

係, 之前的Z高達R魂及ZZ高達R魂都不能變型, ANIME版RX78都無還原腰間分體喇, 所以出Z高達唔洗變型架喇, 無所謂的
THE O出時整個魂限Z高達飛機型一餅過物得囉

咁密達斯呀, 漢布拉比呢D訓係度就變型當然要造喇
預咗冇得變型,但Wave Rider型態咁經典、應該另外一隻出,一盒兩個型態。
alien133 發表於 20-9-2023 11:03 AM
要出Z而且要做到同KA signature、舊Robot魂有差異優勢,只會係替換軀幹變形,徹底還原動畫造型嘅古臭設定 ...

同意,小弟都覺得今次應該會出拆件變型版「Z」,即係先分解咗隻「Z」,換入造型件,再裝嵌成WR形態。
既要做到完全變型,又要附送大量特效件,仲要Keep番R魂的訂價水平,根本就係不可能的任務!
係出就出隻MK2 Titans啦,之前好似無通販過,都係魂限…不過依家d價錢咁貴,估計貴過舊個隻中古
THOUTHER 發表於 21-9-2023 12:33 AM
同意,小弟都覺得今次應該會出拆件變型版「Z」,即係先分解咗隻「Z」,換入造型件,再裝嵌成WR形態。
既 ...

就睇佢開波點做產品宣傳,斷估唔會一盒就玩齊MS同WR形態,定價太狼會趕客,學突擊高達空戰backpack咁拆開但同時出,WR骨架連特效立立雜雜另外裝一盒。

要玩變形同可動,之前2版產品已經有齊,唯一賣點就係2個形態都做到最接近TV效果,暫時未有任何產品做到,模型都未得,anime版靠替換就有機會
alien133 發表於 21-9-2023 09:00 AM
就睇佢開波點做產品宣傳,斷估唔會一盒就玩齊MS同WR形態,定價太狼會趕客,學突擊高達空戰backpack咁拆開 ...

SEED隻神盾似乎想完全變形,睇佢呢款最後出黎點樣再講
而家實在為時尚早,始終ANIME呢條產品線從來未出過可變機
用戶不存在 發表於 22-9-2023 09:37 AM
SEED隻神盾似乎想完全變形,睇佢呢款最後出黎點樣再講
而家實在為時尚早,始終ANIME呢條產品線從來未出過 ...

同級對比只有Phantom可以參考,但Phantom變飛機比Z簡單好多,劈開已經完成,Z有2版喺前邊,再出要有賣點唯有就係原汁原味還原TV外觀,要完全可變一係就貴,咁玩家不如買翻KAS好過,一係就係唔還原俾人插,結果都係買KAS好過.... 如果只玩可動,咁有初版Robot魂同KAS都夠啦,同系列角色又湊得七七八八

所以推斷佢出Z要慳水慳力有市場,就淨翻替換變形一途