Toysdaily 玩具日報

查看: 4311|回復: 22

[新品消息] ROBOT魂<SIDE MS> ver.A.N.I.M.E. 預告

你看到時代的眼淚...

https://hobby.dengeki.com/event/2075652/

見字, 以為係Z高達, 但下款仲寫住第一代? 但一年戰爭應該爭雙面魔蟹未出吧?
ZZ系列?定係倒A系列?
Z GUNDAM...又要重新再儲...
其實一個一個出完又出,又想入手但又浪費之餘居企又冇位放,又冇錢買大屋, 好多時都忍住
出得呢一句,斷估都係「Z」,論MS數量、作品人氣,要出ver.A.N.I.M.E.的話真係只有「Z」最有份量,「ZZ」唔係唔得,除非B社之後諗住出「UC」,因為「帶袖的」好多MS都係來自阿古捷斯的AMX系列,改模轉色又可以出多次!
Z系列 會唔會到d大架MS又出唔到 變形又變唔到
Mk 2............
買咗KA版同魂嘅MK II, Z, ZZ, 睇定啲先再決定
Rider 發表於 16-9-2023 11:15 PM
其實一個一個出完又出,又想入手但又浪費之餘居企又冇位放,又冇錢買大屋, 好多時都忍住 ...

之所以話香港人的消費者力係被居住空間限制
熱狗OO 發表於 16-9-2023 11:11 AM
見字, 以為係Z高達, 但下款仲寫住第一代? 但一年戰爭應該爭雙面魔蟹未出吧?  ...

出隻雙面洗唔洗咁隆重呀
hong1971 發表於 17-9-2023 03:47 PM
Z系列 會唔會到d大架MS又出唔到 變形又變唔到

隻魔霸出極都出唔到,GP03D又無消息,即係重高達+重高達 MkII 應該都唔使諗,小弟甚至懷疑NRX-055 獵犬都未必出得到,至於變形問題,其實拆件變形就得,N年前的MIA已經係咁,真係唔駛擔心!
THOUTHER 發表於 17-9-2023 11:02 AM
出得呢一句,斷估都係「Z」,論MS數量、作品人氣,要出ver.A.N.I.M.E.的話真係只有「Z」最有份量,「ZZ」唔 ...

我都覺得係Z的了, 很期待佢點樣做到設定畫隻柒頭比例但又保持到高可動; 會買齊奧干機除了雷姆及吉2
熱狗OO 發表於 20-9-2023 10:25 AM
我都覺得係Z的了, 很期待佢點樣做到設定畫隻柒頭比例但又保持到高可動; 會買齊奧干機除了雷姆及吉2 ...

要出Z而且要做到同KA signature、舊Robot魂有差異優勢,只會係替換軀幹變形,徹底還原動畫造型嘅古臭設定風格加高可動,WR形態通過替換做到前所未有咁有TV味,綁定一班老坑Fans
呢個系例係講明高可動 注重可動 我諗就唔會出變形令到結構複習同關節弱化 或者d瞓低就做到飛機果d機体會掛 Z果d機咁複習應該唔會做 只係d大機體又魂限又貴價又出得慢姐