Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 3月 魂限 METAL ROBOT魂<SIDE MS> Hi-ν GUNDAM ~AMURO's SPECIAL COLOR~

正呀!  我 MR 淨係得第一版 (堅進化), 買唔到 貝積加 版, 今次可以輕鬆入手了!
隻色真係中哂, 已訂一隻
可惜可買上一個子嗣版
好在訂到,太好了
想唔到嘅係連啲MSV蘿白魂勇士大炮同埋渣古水中型一樣被秒殺
Donerkebab 發表於 15-9-2023 06:32 PM
好在訂到,太好了
想唔到嘅係連啲MSV蘿白魂勇士大炮同埋渣古水中型一樣被秒殺 ...

次次入到去填完信用咭後都已缺貨買唔到
Maple 發表於 15-9-2023 01:42 AM
正呀!  我 MR 淨係得第一版 (堅進化), 買唔到 貝積加 版, 今次可以輕鬆入手了!  ...

我同師兄一樣,Hi-Nu只係入咗第一版堅進化,當年係第一款出嘅MR魂見價靚捧下場!今次見隻色堅靚,咁啱有時間入港魂,好運地成功入到!

yeah!  發表於 18-9-2023 01:33 AM
題外話一問,Hi-Nu Gundam曾經出過小說,請問師兄知唔知有冇出過香港繁體中文版?如果有仲可唔可以買到?唔該!
鬆弛熊高達 發表於 24-9-2023 08:37 AM
題外話一問,Hi-Nu Gundam曾經出過小說,請問師兄知唔知有冇出過香港繁體中文版?如果有仲可唔可以買到?唔 ...

有小說版漫畫. 好好睇.

mpchi 發表於 25-9-2023 02:35 AM
有小說版漫畫. 好好睇.

超級唔該晒師兄!我一直以為Hi-Nu機設只得幾幅插畫在小說出現過!原來有小說版漫畫咁正!等我試吓去後補先,唔知呢套漫畫係咪完結咗阿寶同馬沙嘅故事呢?請問呢套漫畫中文名?一共7冊完結?
鬆弛熊高達 發表於 25-9-2023 02:01 PM
超級唔該晒師兄!我一直以為Hi-Nu機設只得幾幅插畫在小說出現過!原來有小說版漫畫咁正!等我試吓去後補 ...

https://kknews.cc/zh-hk/comic/8gjzbaq.html

逆襲的夏亞 貝托蒂嘉的子嗣

很好的雞精版, 係囉, 按此仔細改動好多位都合理好多  發表於 18-3-2024 12:52 AM
eddiem249 發表於 25-9-2023 02:04 PM
https://kknews.cc/zh-hk/comic/8gjzbaq.html

逆襲的夏亞 貝托蒂嘉的子嗣

唔該晒師兄,急不及待去搵搵呢套漫畫!期待Hi-Nu有機會出到動畫版或劇場版!到時Bandai又可以再出一次新版,吸多次金!哈哈!
鬆弛熊高達 發表於 24-9-2023 10:01 PM
超級唔該晒師兄!我一直以為Hi-Nu機設只得幾幅插畫在小說出現過!原來有小說版漫畫咁正!等我試吓去後補 ...

唔洗客氣. 係, 一共7冊完結. 我覺得比電影仲好睇, 有啲情節交代得好啲. 畫都幾靚, 有柳瀬敬之 (Mazinger Z Infinity) 劃所有機動場面.
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO

stonekeung01 發表於 16-3-2024 08:25 PM
日本報告
https://hacchaka.net/archives/52106808.html

Metal robot 今次無大隻d? 同robot魂一樣大?