Toysdaily 玩具日報

查看: 2891|回復: 28

[玩具攝影] Action Toys 太空西遊記

兩個字, 失望, 呢隻野除左童年回憶之前, 成隻戰機無咩可動, 一舊野.

戰機:
1) 翼不能動, 零角度;
2) 戰機窗居然不能打開無關節, 就咁蚊上來;
3) 炮管無伸縮;
4) 個台座高度好短;
5) 個台座成隻膠碟咁, 又無什麼牌及文字;
6) 只有機下面有磁石吸住(圖中左腳), 另一隻腳上面無磁石吸實(圖中右腳).

孫行者(人形):
1) 頸太短, 可動差;
2) 腳板無金屬, 成隻好膠;
3) 腳板磁石貼不緊, 鬆開;
4) 無除面罩mode, 可惜;
5) 個頭成個圓故LOOK咁, 比較醜樣;
6) 翹手不能, 換件會更好;7)手同腳關節係就咁套入去,軟膠套入去,易鬆。

我只會買呢隻, 之後個兩隻都唔會入, 成架戰機無GIMMICK, 完全無野玩, 可以做好D 既地方都無做, 所有野得最小既野, 9百幾唔值.

我覺得大人仔同架飛機既比例好有問題

合金魂天威阿龍都可以高可動,點解呢隻唔得?
太空西遊記應該自popy之後從未有相關玩具出過,要完夢既朋友依隻出得點差都要硬食。

同意  發表於 26-7-2023 11:57 AM
睇相都感覺到好膠, 不論人或機; 人係SHFiguart的size嗎?
間嘢餐餐投Q其,無次合格,令人失望,硬食…………
eddiem249 發表於 25-7-2023 08:31 PM
我覺得大人仔同架飛機既比例好有問題

合金魂天威阿龍都可以高可動,點解呢隻唔得? ...

其實佢出兩個人好正常,因為企響架機上既人係大D, 套動畫入面都係咁,如果用番機入面個人仔企響機尾仲怪。

呢隻外型唔錯, 個飛機無gimmick 玩實在太可惜, 但可能動畫設定本身係咁, 唔似以前popy可以加D小玩意俾小朋友玩(射飛彈、甚至彈射個人型公仔上半空)
謝謝中肯的分享,幫到我解毒

我原本都只係 40% 左右想買,而家可能慳返
fallout8 發表於 25-7-2023 08:40 PM
太空西遊記應該自popy之後從未有相關玩具出過,要完夢既朋友依隻出得點差都要硬食。 ...

唔知會唔會好似大鐵人咁

吸引到笨大跟住出呢
toylover 發表於 25-7-2023 10:19 PM
謝謝中肯的分享,幫到我解毒

我原本都只係 40% 左右想買,而家可能慳返

我最初考慮定曬3隻,而家先買左一隻玩,

最終可能賣番出去,唔玩。

toylover 發表於 25-7-2023 10:22 PM
唔知會唔會好似大鐵人咁

吸引到笨大跟住出呢

笨大依家淨係出高達都周身唔得閒,大把野未找數,出太空西遊記應該無咩可能。
這盒我都買左,係買情懷,我希望佢可以再出細比例到手掌咁大左右,人偶起碼加個無頭盔頭替換
個發泡膠盒同天窗紙皮最吸引
跟番動畫設定,唔多花臣嘢,發泡膠+天窗設計,必入
飛機無加其他gimmick就浪費了個設計, 可能真係只係 for 你 3架 display. 唔係上手玩