Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 12月 魂限 ROBOT魂<SIDE MS> NIGHTINGALE 夜鶯 ~CHAR’s SPECIAL COLOR~

alien133 發表於 21-12-2023 03:13 PM
點解唔等出年買新版?急急腳買隻老爺Robot魂頂住檔咁緊張?

又一千喎大佬,  呢隻只250;
我最喜歡係RG但冇空砌了。
熱狗OO 發表於 21-12-2023 04:19 PM

唔係metal版 細隻咗唔打喎
熱狗OO 發表於 21-12-2023 04:19 PM

你又啱  唔好等MR新版出咗又手痕買翻就得嘞,哈哈哈

唔會喇, 會再買的, RG for sure  發表於 22-12-2023 12:02 PM
玩具部屋有開箱片
取了, 把玩中, 膊頭中少SAD

不過最SAD係, 今次魂限竟然都幾大貨, 依家上網大量放緊2100, 我有個FRD岩岩打黎話劈到價以二千購入

見FB有人成功挫到價以1880購入, 不過就要入元朗取

又慘蝕中, 呸!
之前冇訂亦冇打算訂, 對這隻不是大愛. 見到YouTube開箱幾靚可能聖誕節想買吓嘢就望吓現貨咩價. 昨天港魂派貨好多人要甩手就搵個方便交收近ipo價收一隻.
兩大柒頭, 缺一不可。
祝各位騰訊快落。
魂版RX-93V2?插晒燃料槽先hi住企,我呸!MR魂初販同KA叔都有.電鍍色唔好啦
只係塗層分辨....又未打算買魂版夜鳥

純白騎士姬Saber 發表於 24-12-2023 07:43 PM
魂版RX-93V2?插晒燃料槽先hi住企,我呸!MR魂初販同KA叔都有.電鍍色唔好啦
只係塗層分辨....又未打算買魂 ...

睇自己擺飾櫃點打燈,spotlight打落新版2隻度閃令令,質感豪華啲,display夠搶眼

對上一版Hi-ν啞光色又有大炮可以配搭,亦唔錯,我選擇咗硬食收齊
alien133 發表於 25-12-2023 09:50 AM
睇自己擺飾櫃點打燈,spotlight打落新版2隻度閃令令,質感豪華啲,display夠搶眼

對上一版Hi-ν啞光色又 ...

中產的荷包係超越時間; 播番首Beyond the time先喇。
熱狗OO 發表於 24-12-2023 02:32 PM
兩大柒頭, 缺一不可。
祝各位騰訊快落。

簡评:
色靚size大樣靓,

出奇有d可動性, 玩時冇甩甲冇嘢the,竟然我覺得扭pose係幾爽

對住G-Generation或機戰的夜鶯短片擺出招pose, 大部份做得到

三個缺點:
1.冇浮遊炮特效
2.Stand未夠聰明, 如果可以做到橫斜飛或虎衝角度更斜就好了, 這是HG唯一高於R魂版的優勢
3.眼睛冇燈, 若有就真係望住都想射

我非沙粉,甚至鄙視那失敗的革命家,但作為睇太空戰士的廢老一代,具代表性的宇宙世紀大佬機冇奶油唔收。

於我纳入“今生無悔系列", 如果核武滅港, 只能帶三件玩具著草, 此鶯必為其一。
熱狗OO 發表於 25-12-2023 12:40 PM
簡评:
色靚size大樣靓,

其實有特效,只係絕到綁喺腦波傳導DOGA   追埋佢啦

我覺得係佢浮游砲尾部刻畫太雞,只做半邊根本就係半成品