Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 12月 魂限 ROBOT魂<SIDE MS> NIGHTINGALE 夜鶯 ~CHAR’s SPECIAL COLOR~

隻L.GAIM都要3萬幾YEN喎, 呢隻值中之值喇, 那失敗革命家揸過D機仲要金屬色絕對係玩具中的勞力士, 保值

TAMASHII NATIONS STORE TOKYO

熱狗OO 發表於 24-7-2023 12:24 PM
隻L.GAIM都要3萬幾YEN喎, 呢隻值中之值喇, 那失敗革命家揸過D機仲要金屬色絕對係玩具中的勞力士, 保值 ...

已有店開2180, 3點都係F5唔到架喇, 夾埋運費都差唔多, 落訂算喇都費Q事煩

估唔到連呢隻大馬洒都被秒殺,好彩訂到
多咗全上色就貴咗一倍
hong1971 發表於 24-7-2023 04:03 PM
多咗全上色就貴咗一倍

那失敗的革命家傻粉多, 我就不嬲唔鍾意佢架喇, 成日戴住面具扮L樣又勾引未成年少女. 同孫中山一9樣;

不過作為太空戰士深粉都要買下D有代表性的機體既
又係秒殺爆單............利申:訂咗日版,但都先唱衰隻嘢,改藍色噴射口個質感撞到啪啪聲,真係唔夠原版好睇,而且B記金屬紅不嬲都“牙煙”,若干時間後褪色就變成粉紅雞或者銀雞,諗下都驚

Agree. 真係唔夠原版好睇.  發表於 25-7-2023 12:52 AM
點解你地禁到? 超級電腦乎?
熱狗OO 發表於 24-7-2023 04:25 PM
點解你地禁到? 超級電腦乎?

D人用程式掛、、、我剛才即日去揀數目就售完......一秒都冇~~~孤仔連個post都DeI左.....
portable1219 發表於 24-7-2023 05:36 PM
D人用程式掛、、、我剛才即日去揀數目就售完......一秒都冇~~~孤仔連個post都DeI左..... ...

師兄,姑仔好似仲有得訂喎!自己睇睇︰
https://lastchancetoy.com/produc ... 之反擊-robot魂
THOUTHER 發表於 24-7-2023 09:15 PM
https://lastchancetoy.com/products/sheetno-35551-orderprice-2 ...

網上商店預訂將額外收取3.5%手續費
THOUTHER 發表於 24-7-2023 09:15 PM
https://lastchancetoy.com/products/sheetno-35551-orderprice-2 ...

我係孤仔訂左下午~直接Pm就得~~我意思係孤仔FB到三點行/日魂秒殺後個Post即DeI左~~
2千買R,會唔會太貴
Rider 發表於 24-7-2023 10:16 PM
2千買R,會唔會太貴

告訴你條數係點計; 首先要知道呢款係巨型機, BANDAI定價除了計受歡迎角式因素外,主要係計用膠的份量,
固此你看0079中大魔不論HG/MG/R魂都一定貴過渣古同高達, 因為佢肥, 用膠多了, 如果一款又肥又高的機體, 自然用膠多, 就貴

說回夜鶯點解值, HG已經要400港元, 如果HG的電鍍版應該要700,
夜鶯沒有RG的, 如果夜鶯有RG, 應該普通版要600的了, 若有RG+電鍍肯定900走唔甩
你睇RG沙煞比普通版與電鍍色版的差異都估到

呢款R魂可以當是RG的完成品版本, 雖無鐵但有一定內構, 按上, 收貴一倍, 1800, 差唔多喇
你自己識油油油靚一副模型+工序收1000元絕不過份

仲要係原廠出, 有一定可玩性, 出面的代工油完肯定玩唔到的吧?
再加上上一次普通色版的R魂夜鶯已證實造得好及有一定可玩性, 長期炒價3千前後, 估計成交價都至少25K以上
依家係電鍍色喎, 電鍍色平過普通色, 再計埋以上的算死草數, 點解唔值?

加上市場上那失敗革命家的鐵粉多, 我切7保證呢隻夜鶯從此以後的易手價必定保持3K以上
及我都好肯定未來十年都唔會有1/144的夜鶯完成品的新款出售的了, 你覺得會有METAL ROBOT魂版夜鶯咩? 米玩喇
熱狗OO 發表於 24-7-2023 11:54 PM
告訴你條數係點計; 首先要知道呢款係巨型機, BANDAI定價除了計受歡迎角式因素外,主要係計用膠的份量,
固 ...

其實呢隻大牛龜已經有用到金屬關節,只係唔放MR魂個logo
唔好俾笨大呃到

其實有無鐵我就無乜所謂, 外型靚及襟玩就得  發表於 25-7-2023 03:14 PM