Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年12月 DX超合金魂 鐵甲萬能俠Z 50th Anniversary Ver.

lostintv 發表於 9-6-2023 02:31 PM
見開訂成,4912,好貴
會吾會插水?

.我記得十幾年前個DX 01主體, 無吔人買,我在湾仔黑社會買27魚8草, 另飛翼又係無吔人買,我在香港仔中心,買7魚8條草, 成套總共用咗35魚6條草, 十幾年後, 加埋通脹,,現在成套就要49魚2條草,但就無咗兩部工程車,但有兩隻活動手掌, 另外畫册有没有仍未知,, 如没有DX 01 的師兄抵買嗎?

DX01,02我都有買,當年既價買就ok, 隻嘢啲甲係金屬但可動好低,燈又唔太光,純擺設用,加埋個巨箱絕對空間殺手,我覺得等現貨插夠再諗,買唔到就算,唔係咁值
柴灣20座男孩 發表於 9-6-2023 04:56 PM
.我記得十幾年前個DX 01主體, 無吔人買,我在湾仔黑社會買27魚8草, 另飛翼又係無吔人買,我在香港仔中心,買7 ...

DX01當年應該唔多人夠膽買,唔係價錢問題,係個size,盒野成部冷氣機咁大,買佢需要好大勇氣。
fallout8 發表於 9-6-2023 06:06 PM
DX01當年應該唔多人夠膽買,唔係價錢問題,係個size,盒野成部冷氣機咁大,買佢需要好大勇氣。 ...

係呀!DX02 因連埋飛翼, 個盒仲大得恐怖呀!
Hawk 發表於 9-6-2023 05:56 PM
DX01,02我都有買,當年既價買就ok, 隻嘢啲甲係金屬但可動好低,燈又唔太光,純擺設用,加埋個巨箱絕對空間 ...

師兄你個萬能俠戰隊好人才濟濟wor,重有冇其他未入鏡呀?
柴灣20座男孩 發表於 9-6-2023 06:22 PM
係呀!DX02 因連埋飛翼, 個盒仲大得恐怖呀!

DX02我當日係社團門外來來回回行左十幾分鐘,最後因為唔想家變果斷放棄。
fallout8 發表於 9-6-2023 06:44 PM
師兄你個萬能俠戰隊好人才濟濟wor,重有冇其他未入鏡呀?

張相成10年,而家當然又多咗兄弟啦,有機會再影~
講開嗰2個巨箱我其實好想賣咗佢,太阻訂!
fallout8 發表於 9-6-2023 06:47 PM
DX02我當日係社團門外來來回回行左十幾分鐘,最後因為唔想家變果斷放棄。 ...

哝, DX 02 , 我亦是在社團買, 還記得當時大大盒放在正門高處, 好可能就是你所見嗰盒呀
柴灣20座男孩 發表於 9-6-2023 08:25 PM
哝, DX 02 , 我亦是在社團買, 還記得當時大大盒放在正門高處, 好可能就是你所見嗰盒呀 ...

應該九成係,通常甘大盒野佢只會入一盒,賣完就無,唔記得當時佢賣幾錢,係2999定3499....
fallout8 發表於 9-6-2023 09:18 PM
應該九成係,通常甘大盒野佢只會入一盒,賣完就無,唔記得當時佢賣幾錢,係2999定3499....  ...

係30條魚回你1蚊雞
有埋翼嗎?

這盒再版 DX 01, 照相看是包埋飛翼的
技術就原地踏步,價錢就步步高升。
因為技術原地踏步,所以此間的玩具就愈買愈少,但別的品牌,像pose+,ccstoys,moshow就幾乎每支買,因為它們都是新開模,新技術,常常玩起來會有新的驚喜感。
有d位係改良左,顏色上舊版靚d,無咁鮮,當年舊版本體賣$3000樓下,飛機$1200~1500左右