Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 橫濱GFY限定 DX超合金 RX-78F00 GUNDAM

mkmlo 發表於 3-5-2023 03:35 PM
因為我不太欣賞它這外形設定。真的去現場,應該也只是為了感受它的宏偉和真實化。。。 ...

YOUTUBE D片都轟炸左成年你依家先知隻野係咁既樣!??
因為我不太欣賞它這外形設定。真的去現場,應該也只是為了感受它的宏偉和真實化。。。 ...

不過如果識日文,夜晚嗰場AI阿寶同個駕駛員講嘢嗰段再加埋d音樂係幾感動幾有feel嘅
hinaoi 發表於 3-5-2023 07:07 PM
不過如過識日文,夜晚嗰場AI阿寶同個駕駛員講嘢嗰段再加埋d音樂係幾感動幾有feel嘅 ...

古谷切先生一定死先過我哋, 都要珍惜。

老實講,如果 時間 金錢 許可既話,真係可以去感受一下現場實物。係個 mon 前面睇 同 現在睇 係 2 回事黎,人一世物一世,有時就要做下 d on居野 先精彩。
熱狗OO 發表於 28-4-2023 01:49 PM
要有一定巨型的玻璃櫃, 你睇下個架咁多個窿只要你一唔玩D塵就積到呢

就算有玻璃櫃, 一樣會積塵同濕氣
遊俠 發表於 4-5-2023 11:12 AM

係, 但速度慢好多好多
遊俠 發表於 4-5-2023 11:12 AM

我兩年前訂了兩個一體成形的亞加力膠櫃, 效果相當不錯. 基孚是沒有塵. 濕氣就靠防潮包了, 一年兩次OK的.
約1/50? 點解唔做1/60大 可以同d PG放埋一齊嘛
hong1971 發表於 18-5-2023 09:32 AM
約1/50? 點解唔做1/60大 可以同d PG放埋一齊嘛

正面D, 約1/50即係約1/48囉, 1/48都好多軍事模型配到及MEGA SIZE的高達們都係1/48架嘛

講開就講, 1/60係一個非常差勁的呎吋, 係幾乎無其他項目模型有1/60呢個呎碼, 你配唔到其他野玩

若能下調至1/72的話互換性廣泛好多, 惟BANDAI已經做起左1/60條LINE, 轉唔到;

大陸仔的老番造過一批1/72但無奶臣加持做唔起, 但大陸仔睇到此空檔係醒
熱狗OO 發表於 18-5-2023 11:50 AM
正面D, 約1/50即係約1/48囉, 1/48都好多軍事模型配到及MEGA SIZE的高達們都係1/48架嘛

...

180000/37的確係1/48; 正確係1/48.65; OK呀!
OK!   thank you幾位師兄

高達有燈之餘,gundam dock 都要有燈先靚,去過 gundam factory 睇過就明白

https://gundam-factory.net/en/news/news_196/

stonekeung01 發表於 13-12-2023 04:26 PM
https://gundam-factory.net/en/news/news_196/

又係匠機級巨物; 有店開$11,800。