Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 聖衣神話 20周年

各位前輩,小弟覺得應該是神鬥士有關的...因為右下角的那顆星旁邊還有一個小星星...應該是黑虎白虎吧...
馬仔 發表於 13-4-2023 04:17 PM
仲來………., 又來出, 出下新野啦,食老本唔得架………..

師兄 無可動比人鬧 無分甲比人鬧 無做型比人鬧 其實出過既野都唔賣得 依家都係剩返呢條line(雖然都係比人鬧)
hong1971 發表於 13-4-2023 02:45 PM
呢組奸角會有人買?
黃金魂呢個故事 作畫唔靚 情節唔明 成個故事都好馬虎 果12集黃金都唔好買得 仲出奸角 ...

黃金魂十分值得大家把它忘記!
shinavery 發表於 13-4-2023 07:14 PM
各位前輩,小弟覺得應該是神鬥士有關的...因為右下角的那顆星旁邊還有一個小星星...應該是黑虎白虎吧... ...

師兄果然眼利,照咁睇的確有機會同TV版果批神鬥士有關,但神鬥士本身未出完,又無OCE色可以玩,除非B社將「黃金魂」模式再來一次,重新設計七件神鬥衣,再整番套動畫幫手宣傳,咁就得啦!
mkmlo 發表於 13-4-2023 09:39 PM
黃金魂十分值得大家把它忘記!

但作為用來促銷玩具的動畫,黃金魂其實算係成功的,否則就不會有「七魂の龍神丸」的出現,之不過「七魂」果堆玩具銷情就慘咯,賣到今時今日MK都仲係大把貨,唔知幾時先賣得完!
真係想佢由頭加重新出模型版...當年TV版5強加12宮不可動..加同款唔同色的暗黑和海皇篇出黃金色...到可動的新生聖衣便停了..
又登入唔到 發表於 13-4-2023 11:08 PM
真係想佢由頭加重新出模型版...當年TV版5強加12宮不可動..加同款唔同色的暗黑和海皇篇出黃金色...到可動的 ...

如果出模型,佢應該出神話前應該要出。個個都已入神話,可能再加埋EX, 或者再加什麼漫畫色,已經無咩人會再買同一隻角色咁多次。

佢要再撈油水,一定再出新設計,唔係好難再叫人俾錢。
THOUTHER 發表於 13-4-2023 10:26 PM
但作為用來促銷玩具的動畫,黃金魂其實算係成功的,否則就不會有「七魂の龍神丸」的出現,之不過「七魂」 ...

你講得啱,我也是一出即買,后來冇位賣左成套仲有錢賺!星矢迷對12宫商品好難忍手。不過黄金魂的故事和畫工就真係令人傷心。。。
又登入唔到 發表於 13-4-2023 11:08 PM
真係想佢由頭加重新出模型版...當年TV版5強加12宮不可動..加同款唔同色的暗黑和海皇篇出黃金色...到可動的 ...

小弟反而認為星矢出模型絕對有得諗,可以吸引到鍾意星矢,但又唔想捱貴玩具的模型友「入場」,聖衣神話發展已到樽頸,既然B社無力開發神話3.0,出模型可以係另一個新方向。
莫講話高達,龍珠同埋拉打都係成品+模型雙軌並行,咁點解星矢又唔得?
THOUTHER 發表於 14-4-2023 11:23 PM
小弟反而認為星矢出模型絕對有得諗,可以吸引到鍾意星矢,但又唔想捱貴玩具的模型友「入場」,聖衣神話發 ...

FRS的發展,已經有很好的身體,基本上得幾個SIZE BODY,除此之外只是換頭和聖衣,當然聖海冥機械衣可以變回就更好..
好可能係黃金魂系列之真鱗衣

幾時會公佈詳情呢?
iorik 發表於 18-5-2023 09:13 AM

叫真鱗衣,而非神鱗衣,是否會再進化成神鱗衣...
iorik 發表於 18-5-2023 09:13 AM

小弟雖然好鐘意TV版果班神鬥士,不過如果出玩具的話神鱗衣會靚好多,金色與黃銅色相間,小弟認為仲好睇過黃金聖衣!

聖衣神話 20周年紀念
「Seven Senses 大企劃」公開

聖闘士聖衣神話シリーズ20周年記念 PV

https://youtu.be/HaNdcl7QBlM

https://tamashiiweb.com/special/scm/