Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 動畫「SYNDUALITY Noir 奇異賢伴 黑色天使」超合金 & SHF

呸! 獨家? 支那賊網即晚睇得喇!  發表於 10-7-2023 11:38 AM
mchwong2 發表於 8-7-2023 01:16 AM
咁可以期待吓啦。
睇吓動畫能唔能夠吸到到買相關產品

本身都係一隻GAME黎, 差唔多時間出, 屬同一世界及時間線但兩個不同故事線, 固是次呢個PROJECT開得好大, 及BANDAI好有信心咁
超合金 DAISYOGRE

超合金 デイジーオーガ
価格: 22,000円(税10%込) 20,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年01月

全高約150mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・デイジーオーガ本体
    ・ 本体交換用手首左右
    ・交換用アイセンサー7種
    ・交換用かかとパーツ左右一式
    ・アサルトライフル
    ・ソーチェン(固定)
    ・ソーチェン(金属チェーン)
    ・台座一式
    ・カナタミニフィギュア
    ・ノワールミニフィギュア
    ・ノワール用台座
    ・LR41×3(テスト用電池付き)

https://tamashiiweb.com/item/14509/

SHF NOIR

S.H.Figuarts ノワール
価格: 9,350円(税10%込) 8,500円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2023年12月

全高約145mm
材質: PVC製
セット内容
    ・本体
    ・交換用表情パーツ3種
    ・交換用手首パーツ左4種右5種(トイカメラ持ち含む)
    ・交換用両腕素肌パーツ
    ・専用台座一式

https://tamashiiweb.com/item/14510/

『SYNDUALITY Noir』より「超合金」「S.H.Figuarts」が発売!

https://youtu.be/33n_Zpgvgts

SHF NOIR
官方發售日:2023年12月23日
超合金 DAISYOGRE
官方發售日
2024年01月20日
奇……冲水马桶机器人……还有这个女……到底想除/着衫???
stonekeung01 發表於 16-1-2024 06:48 PM
日本報告
https://hacchaka.net/archives/52104559.html

咁岩?今日見跌價都以三百買左。

超合金22000YEN呀? 模型都插到99蚊的話, 呢隻唔只排999的了, 排499喇
熱狗OO 發表於 16-1-2024 10:29 PM
咁岩?今日見跌價都以三百買左。

簡评: 以SHF來說夠大!稍高過shf新拉打一號; 而且罕有送支架及地台, 其他正常發揮。面相尖了少少, 不及劇中可愛, 我有看卡通之下及當機娘玩300元就不過不失。冇手可持到槍的, 就位夾而已。

見街了, 無留意幾錢, 一開一定貴, 我睇完第一季都覺得此系列D機點睇都唔順眼, 話晒有女主SHF之下, 我排$399
熱狗OO 發表於 19-1-2024 03:15 PM
見街了, 無留意幾錢, 一開一定貴, 我睇完第一季都覺得此系列D機點睇都唔順眼, 話晒有女主SHF之下, 我排$3 ...

啱啱係孤仔fb見
[……由於代理調整價錢由$1210下調到$699,取貨時會自動調整返及已經取貨的會有同事聯絡退回,如明天收不到聯絡退回可Facebook聯絡返……]
感覺好神奇……
Hawk 發表於 19-1-2024 06:24 PM
啱啱係孤仔fb見
[……由於代理調整價錢由$1210下調到$699,取貨時會自動調整返及已經取貨的會有同事聯絡 ...

套野可以一看既, 十分好看未至於, 起碼第二季我都想睇落去先, 比高達就至少都好看過其中1/4作品
鍾意過凌波麗一定好易入口, 個女主根本就係凌波麗, 連把聲都似, 起初我以為同一配音員

小弟對機設從來都好包容, 我都成日在此表示套野好睇自然隻機好賣, 但呢套劇隻野我睇完都覺得好核突, 其實機設係好現實, 如果現實有軍事戰鬥機械人個樣的確就如此, 但就唔襯套劇既氛圍, 因為套劇係奇幻向

如果主角機變左樣, 唔洗話變高達, 只要變成境界戰機個樣, 人氣度至少X2
問良心何價?