Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 10月 魂限 ROBOT魂<SIDE MS> XVX-016RN 風靈高達(改修型) ver.A.N.I.M.E.

「TAMASHII NATIONS WORLD TOUR - TOKYO」展出

https://www.gundam.info/news/event/01_11533.html

TAMASHII NATIONS STORE TOKYO

網圖,日本已派貨

呢隻無訂, 不過近日我有睇番水星及00

水星再睇原來係無晒FEEL, 00我今次係睇第三次睇都覺得好襟睇
水星呢D根本係用韓劇或舊底港劇形式, 追緊果下好似好肉緊, 睇完原來只係咁, 而且有著大河內式爛尾,

諗諗下真係呸! 被欺騙感情一般
網圖

熱狗OO 發表於 19-10-2023 02:50 PM
呢隻無訂, 不過近日我有睇番水星及00

水星再睇原來係無晒FEEL, 00我今次係睇第三次睇都覺得好襟睇

我反而唔多鍾意OO個故仔,尤其Season 2。

但機設就無得好講,以TV計應係千禧年打後整體水準最高一套,CB同Innovator兩邊d機都型
頭後面天線有問題?

頭後部天線, 黑白係說明書

HG係咁

港魂

成個頭都唔同咗
WonderJimmy 發表於 21-10-2023 10:17 PM
我反而唔多鍾意OO個故仔,尤其Season 2。

但機設就無得好講,以TV計應係千禧年打後整體水準最高一套,CB ...

我都類似00第1季都算好 第2季就減哂分 電影版就更差 如果我睇電影版先 就唔會睇返電視版

機設就各花入各眼啦 但第2季開始d機體越黎越超級系就覺得失衡咗
岩岩買現貨, 玩左陣忍唔住留言:

千萬唔好買!!! QC好撚差!

我有之前R魂風靈的, 不論顏色, QC, 關節的緊密度, 及膠的質感, 都差好L遠! 直頭兩間廠出品!
隻藍色尤其DILL魯無, 又多水口, 仆佢個GUY!  
拍埋隻風靈係矮過風靈的! 有無搞L錯!? 比例正面睇好核突! 盤骨過闊!
隻膠同個顏色絕對係GUNDAM UNIVERSE質素, 或者更差!
隻揸槍手上槍時手指好易彎, 總之數爆都唔掂
我無各位咁多玩具, 但依家11月我絕對會說係2023年買過最伏之作, 及絕對係我所有ROBOT魂中質素最差的一隻!
我係無訂但以$530現貨入, 我會說只值200, 風靈改必須只能買模型!

我訂左異靈的, 非常擔心中!
熱狗OO 發表於 16-11-2023 09:58 PM
岩岩買現貨, 玩左陣忍唔住留言:

千萬唔好買!!! QC好撚差!

POK理個臭GUY成肚火中! 好耐無玩玩具玩到咁L挫敗感!
幾舊水玩具你咁激氣做乜? 人地玩千值斷手斷腰都冇你咁燥,你對膠魂太大期待咋……