Toysdaily 玩具日報

查看: 3403|回復: 24

[新品消息] HG限定「超級機械人大戰OG」GESPENST Mk-II / 亡靈 Mk-II

HG ゲシュペンストMk-II
プラモデル
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:4,730円(税込)
2023年6月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1848075/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
PBHK
HG GESPENST Mk-Ⅱ [2023年7月發送]
https://p-bandai.com/hk/item/N2668670001001

極殊兵改色大軍來啦,改膀頭顏色又可以出量產色,綠黃紅白又可來四隻,仲可以來多隻偽古鐵MK-IIS,問你死未。
坐冷板凳的機體都喺象徵式入一套算啦
BANDAI版的機戰系列又貴又唔精細, 另一問題係比例不統一, 例如設定上風魔裝高過古鐵但砌出黎差不多高, 實在唔知儲黎仲乜
熱狗OO 發表於 4-3-2023 11:03 AM
BANDAI版的機戰系列又貴又唔精細, 另一問題係比例不統一, 例如設定上風魔裝高過古鐵但砌出黎差不多高, 實在 ...

至少比當年壽屋出果批都有部分唔跟比例,整完出黎低可動到爆,把武器大D已經不舉嘅好好多,而且果時已經同而家B記一樣都係成3字頭.....而家B記至少有得擺多幾個姿勢,同埋佢d武器應該同B記其他系列可以共用,因為我隻夜古鐵把獅子王劍可以無痛比30mm系列用。不過機戰粉真心想玩我都認為等死貨跌到1字尾2字頭先入手....
s0014028 發表於 4-3-2023 01:47 PM
至少比當年壽屋出果批都有部分唔跟比例,整完出黎低可動到爆,把武器大D已經不舉嘅好好多,而且果時已經 ...

壽屋模型比bandai比,又貴,關節設計又差,除咗囡囡面相之外,冇咩可取
靜岡模型展展出

https://twitter.com/HobbySite/status/1656181097276002311?s=20

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
此系列的BOXART係超差, 我敢說係千禧年後BANDAI最9HEA的BOXART系列
其實呢隻總共有幾多隻色的
有冇師兄有官方圖呢
機戰見過既,應該最少仲有紅綠色吧,好似仲有白色?
暫時機戰出左有MK-“I”嘅黑色,MK-“II”全藍色(即呢隻),卒仔版MK-“II”膊頭共通白色嘅紅綠白黃6隻色。
我見黑色通販果隻早前插低過兩舊。
熱狗OO 發表於 28-6-2023 02:48 PM
我見黑色通販果隻早前插低過兩舊。

因為個價低見一舊舊,而家我當呢個價係指標,藍古鐵同極殊兵MK-II都比街價低。