Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 五星戰隊 大連王

hong1971 發表於 19-2-2023 06:35 PM
以smp風格大合體實出 龜龜大母艦都應該出埋 但果隻大龍神就出唔到喇

係未知會唔會中途補原 電磁 / 救急  ...

五星邊有大合體吖 你唔係想話重甲氣殿都算吖嘛
官方寫明:四星合体一重甲氣殿,五星合体一大連王,新星合体一牙大王,七星合体一重甲氣殿,
(更正)官方寫明:四星合体-天空氣殿,五星合体-大連王,新星合体-牙大王,七星合体-重甲氣殿,
大連王雙腳是幾乎不可動,全靠紅色機膝部的活動能力,不知SMP如果處理..照舊???
G-man 發表於 20-2-2023 03:52 PM
官方寫明:四星合体一重甲氣殿,五星合体一大連王,新星合体一牙大王,七星合体一重甲氣殿, ...

四星合體係天空氣殿
七星合體-重甲氣殿,只係將王大牙(白虎)放咗入大無限(玄武-龜)入面,再將天空氣殿放上大無限上面,之後氣傳武人(龍星王-赤龍人型)坐埋上去
又登入唔到 發表於 21-2-2023 01:56 AM
大連王雙腳是幾乎不可動,全靠紅色機膝部的活動能力,不知SMP如果處理..照舊??? ...

雙腳零可動(屈膝提腿)係因為大連王對大脾係由星天馬星麒麟申塊板出嚟當係大脾前端,不過以今時今日嘅技術好容易解決,就算星鳯凰對翼都可以加啲關節令腰甲可以㨴起而提起大脾
laiken 發表於 21-2-2023 11:06 PM
雙腳零可動(屈膝提腿)係因為大連王對大脾係由星天馬星麒麟申塊板出嚟當係大脾前端,不過以今時今日嘅技術 ...

不過不少例子以前變換不用換件,現在反而要...

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 五星合体 大連王(3個入)
単品内容:プラスチックモデル(全3種)シール、取扱説明書、ラムネ菓子1個
ラインナップ:
    1.龍星王
    2.星獅子&星鳳凰
    3.星天馬&星麒麟
素材:本体…ABS・MABS
サイズ:大連王合体時…H約155mm × W約70mm
販売元:バンダイ キャンディ事業部
価格:7,920円(税込)
予約受付開始:2023年4月20日13時
2023年8月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1908706/

好正, 五星戰隊係我最受喜歡頭三位...
PBHK
SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] GOSEI GATTAI DAIRENOH SET
https://p-bandai.com/hk/item/A0900049001001

出埋大龜正呀

不過大龜我估要 千幾銀。儲齊一套都唔平

Vince 發表於 20-4-2023 12:09 PM
不過大龜我估要 千幾銀。儲齊一套都唔平

仲未計白虎添
stonekeung01 發表於 20-4-2023 08:09 AM
SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 五星合体 大連王(3個入)
単品内容:プラスチック ...

可以屈腳

可以屈腳

可以屈腳

拔刀個pose型到痺!買咗砌好真係要搵個日落景影相!