Toysdaily 玩具日報

查看: 4785|回復: 29

[新品消息] MODEROID 超攻速 GALVION

『超攻速ガルビオン』より、

「ガルビオン」が、
MODEROID シリーズにラインナップ!

https://twitter.com/gsc_mechasmi ... Pt3rNvoQTw-7dJ2Nq0Q

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
呢隻好鬼冷門喎,年代不但耐仲完全講唔上hit,竟然有模型出?!

https://hobby.dengeki.com/news/1802702/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
以前砌過幾盒模型, 都有小小興趣入
WonderJimmy 發表於 14-1-2023 09:15 PM
呢隻好鬼冷門喎,年代不但耐仲完全講唔上hit,竟然有模型出?!

根據古代文獻Aclub教育, 此作係收視極差而被腰斬。
WonderJimmy 發表於 14-1-2023 09:15 PM

早幾年前 Megahouse 出過完成品...
細過砌過模型,其實機設唔差 (80年代),唔 hit 被腰斬就有點可惜。
MODEROID 呢隻算外型做得好
整套動畫作畫質素非常崩壞腰斬唔奇

人設係殺神加爾個漫畫家,當年漫周有連載過,因為太有特色一見就認得

據聞生產商 "LS模型",就係因為出"超攻速模型"銷量唔理想,搞到出現財政困難,最後破產執笠。
keroro-1972 發表於 17-1-2023 12:18 AM
整套動畫作畫質素非常崩壞腰斬唔奇

人設係殺神加爾個漫畫家,當年漫周有連載過,因為太有特色一見就認得

應該係劇情唔得先
熱狗OO 發表於 17-1-2023 11:25 AM
應該係劇情唔得先

我以前有呢套片不過冇字幕

印象中一開始畫功已經好唔掂

其實模型都唔係好得, 特別係三合一嗰啲, 不過某啲機設我又唔係好抗拒
災星?
HighLamb 發表於 17-1-2023 12:25 AM
據聞生產商 "LS模型",就係因為出"超攻速模型"銷量唔理想,搞到出現財政困難,最後破產執笠。
...

盒模型細細個好似見過有D印象
原來有段咁既歷史
keroro-1972 發表於 17-1-2023 04:28 PM
我以前有呢套片不過冇字幕

印象中一開始畫功已經好唔掂

原來上YOUTUBE直接打套戲名就有齊全部, 不過就日文版無字幕, 飛住黎睇D畫功真係幾差下, 80年代中期作品卻差過0079咁滯
唔知GSC會否出埋合体用機BurstZector,之前Megahouse公佈左BurstZector草圖,可以和Galvion合体,不過可能銷情麻麻,無左下文