Toysdaily 玩具日報

查看: 10670|回復: 36

[新品消息] 合金 魔改 戰國魔神 GoShogun

內地玩具廠 MOSHOWTOYS 推出,有合金!大隻!魔改!既「戰國魔神 GoShogun」。最重要就係今次係有版權。

至臻X级·战国魔神豪将军 合金涂装完成品
高度:26-30 cm
材质:铅锌合金、ABS、POM
上市日期:2023年~2024年

完全變咗另一隻嘢……不過哩間廠質素唔差又唔貴,應該可以一玩,睇嚟越來越多類似cctoys既公司加入有版權既魔改行列
走晒樣,你話佢係乜野都得?!
所謂魔改,其實就係將傳統機體極度中二化。因為魔改咗,License 又易攞啲,又啱依家越來越多人鍾意魔改。呢個應該會成為大方向。
ToyKnife 發表於 10-1-2023 12:26 PM
所謂魔改,其實就係將傳統機體極度中二化。因為魔改咗,License 又易攞啲,又啱依家越來越多人鍾意魔改。呢 ...

點解LICENSE 會易一點???

魔改  有些真的做得好看....

E.G 真三一  真龍 這些 魔改一點更帶霸氣和邪氣
Hawk 發表於 10-1-2023 11:21 AM
完全變咗另一隻嘢……不過哩間廠質素唔差又唔貴,應該可以一玩,睇嚟越來越多類似cctoys既公司加入有版權既 ...

現在內地廠比日本廠更進取 @_@......

雖然都有一些直接出老翻
感覺上又係走「高達」風魔改路線....對上一隻令我有嘩一聲既魔改已經係幾年前Metal Build初號機。
yoffy0112 發表於 10-1-2023 12:39 PM
點解LICENSE 會易一點???

魔改  有些真的做得好看....

因為玩具License分得好仔細,唔係你攞咗license就造任何產品都得。e.g. TF嘅license,你唔會見到Hasbro以外有可變TF玩具。

不過當然係睇個license持有人點決定啦。原設license好多時都係官方控制或俾咗大廠。

利申: 我係好接受魔改嘅
咁似強國廠魔改避patent
不過,佢改到個頭好似無左,呢點有些不能接受。
第一眼未望真 以為ka氏畫咗隻新版gouf添
等上色成品再考慮
對眼唔細心睇係真係睇唔到,不過都唔算魔改得好勁
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
ToyKnife 發表於 10-1-2023 12:26 PM
所謂魔改,其實就係將傳統機體極度中二化。因為魔改咗,License 又易攞啲,又啱依家越來越多人鍾意魔改。呢 ...

魔改點會拉臣易攞啲?
歪理