Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Hawk

[玩具報告] 千值練 SRX 小報告

未來攞完貨後, 就算開箱玩, 都可能合完一次體後, 就分拆裝番落箱就算喇
呢隻重型級空間殺手
我最後簡左linebarrel,放棄左呢隻srx
終於攞咗, 合體時R2個 C字插件 (?) 掹爛咗, 記得有師兄講過有人開箱R2模擬合體時掹爛過, 說明書都有特別提要掹C字中間而唔係兩邊, 但我嗰隻左手超輕鬆就掹到出嚟, 右手就點都掹唔出, 最後都係用C字兩邊最出到力嘅位先掹到出嚟, 然後就爛咗了, 睇件似係有個內水口剪唔乾淨完美卡住個凹槽出事, 唔係開模問題係工人姐姐手勢問題, 用咗膠水痴番, 合體後放膊頭入面唔會見到, 如果有師兄遇到同樣case可以試試睇點克服
今日令左盒野,原來有3盒Hi nu 咁大,我以為細細盒,原來大到成個電飯煲咁。
darkfreedom 發表於 2-8-2022 09:24 PM
終於攞咗, 合體時R2個 C字插件 (?) 掹爛咗, 記得有師兄講過有人開箱R2模擬合體時掹爛過, 說明書都有特別提 ...

我反而係R2隻持物手灰色果塊水口冇磨平,令到R2揸唔到槍。
我反而認為R1果三角塊前群甲個卡位好易斷,即係變Rwing卡盾牌同時又係同R2合體前後卡實果粒的,因為係塊唔厚嘅膠,我分體果時就斷左。好彩合體時R1屁股加R2個前群甲已好實,影響唔大
我膊頭粒c字件都實架,好在冇蚊爛,另外r3變r3 powered時,對腳裏面有條膠條要反出去都好實,攪到一身汗……
總之大家記得睇說明書,留意佢叫你小心既嘢,郁關節都唔可以就咁扭,要借力,希望大家玩得小心又開心
我一直以為隻R1好似Robot魂咁大個盒,原來係Metalbuild 咁大盒,未買朋友睇睇係好大盒。