Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 魂限 SHF『龍珠Z』人造人19號 / 20號

THOUTHER 發表於 24-3-2023 12:03 AM
小弟反而希望B社出舊劇場版13、14、15號+合體版13號。
講返今次隻19號,面相真係相當出色,尤其係吸收能 ...

可能「永久能量型」嘅17、18號對博士嚟講都係失敗作,所以情願用控制到嘅「能量吸收型」。

我最想出係劇場版普通型舊布洛尼,不過應該都幾渺茫
Marco_Leung 發表於 24-3-2023 11:53 AM
可能「永久能量型」嘅17、18號對博士嚟講都係失敗作,所以情願用控制到嘅「能量吸收型」。

我最想出係劇 ...

有機會,舊劇場版係人造人篇時間點,達列斯仲冷門都出到,另外未來悟飯應該會好似之前巴達克咁有個位,成個篇章的開頭角色
G3X 發表於 24-3-2023 01:27 PM
有機會,舊劇場版係人造人篇時間點,達列斯仲冷門都出到,另外未來悟飯應該會好似之前巴達克咁有個位,成個 ...

希望啦~出得咁冷門達列斯笨大應該唔會唔知布洛尼更多人想入手卦?

杜拉出2.0未來飯真係有機,不過我估人造人篇嚟緊20號之後到阿樂短髮
G3X 發表於 24-3-2023 01:27 PM
有機會,舊劇場版係人造人篇時間點,達列斯仲冷門都出到,另外未來悟飯應該會好似之前巴達克咁有個位,成個 ...

未來悟飯直頭就係龍珠「正史」入面的角色,同巴達克一樣,既然巴達克都出到SHF,未來悟飯應該好有機會。
古拉、達列斯呢D舊劇場版角色,頂多只可當平行宇宙人物看待,因為有D舊劇場版的時間點同「正傳」有衝突。
反而舊劇場版布洛尼機會真係不大,因為宜家有新的「超」版布洛尼,斷估B社會力谷新版本,未必會走番轉頭出舊劇場版布洛尼。
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO 展出

S.H.Figuarts Android 20 coming to S.H.Figuarts!
Look forward to more details in the following months.

https://www.instagram.com/p/Cren ... ce=ig_web_copy_link

魂限 SHF 人造人20號

Bonus Part:SHF 超級撒亞人 FULL POWER 孫悟空用心臟病發表情

S.H.Figuarts 人造人間20号
PVC&ABS製可動フィギュア
全高:約130mm
主な商品内容:本体、交換用左手首4種、交換用右手首3種、交換用表情パーツ3種、交換用右腕パーツ、交換用頭部パーツ、コントローラー、[ボーナスパーツ]S.H.Figuarts スーパーサイヤ人フルパワー孫悟空用交換用表情パーツ
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:7,700円(税込)
2024年1月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1954505/

個面型真係唔送好過送
悟空個樣總係唔係好似樣咁
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO 展出

yugi 發表於 1-6-2023 08:27 PM

今次真係滴汗

不過係我地滴汗
yugi 發表於 1-6-2023 08:27 PM

無所謂啦!20號本身超高質素,小弟見姑仔開訂,諗都唔諗就俾錢,至於果個悟空滴汗樣,小弟只當Bonus,有得「送」總好過無。
今次又再次印證「壞人出一次,要靚到極致」呢個道理啦!

龍珠SHF 過百隻figure
唯一買唔落手嘅 :
就係呢隻悟空
仲有初代超3悟空(隻色嘅問題)
地球神龍

買咗但係後悔 :
究極悟飯
魔人比達

買咗讚嘆係藝術品級數 : (全部劇場版角色)
古拉
超版 布洛尼
達列斯
兩蚊 發表於 4-6-2023 03:53 PM
龍珠SHF 過百隻figure
唯一買唔落手嘅 :
就係呢隻悟空

究極悟飯根本係垃圾黎,仲夠膽死出sdcc版,魔人比達唔係出左副廠頭雕,都會賣返佢出去,另外超2悟飯都係麻麻地