Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 魂限 SHF『龍珠Z』人造人19號 / 20號

壞人真係型D
badpurin 發表於 21-7-2022 01:50 PM
官圖好靚,如果Keep 到9成以上就好,最好做埋換件,博士被打到跌左頂帽之後,露出個頭殼頂個造型,咁就完美 ...

可能打開佢頂帽就得,未必需要換件。但佢頭殼係人腦外包玻璃罩,咁重口味未必出到街。反而19號就無呢個問題,因為佢係全機械。話唔埋可能會有右手被砍斷、左手揸17、18號控制器部件可換。
另外佢兩個唔知係店販定係魂限見?總之係必買!
可以放棄而家隻一番,貴到無倫

19號下盤關節太明顯
badpurin 發表於 21-7-2022 01:50 PM
官圖好靚,如果Keep 到9成以上就好,最好做埋換件,博士被打到跌左頂帽之後,露出個頭殼頂個造型,咁就完美 ...

一番的20號好似得
newnov 發表於 22-7-2022 05:45 AM
可以放棄而家隻一番,貴到無倫

19,20炒起咗
20號條頸好似衰咗,高炒影出嚟都咁長

魂限 SHF 人造人19號

Bonus Parts:4月發售的比達表情配件

S.H.Figuarts 人造人間19号
ABS&PVC製可動フィギュア
全高:約130mm
セット内容:本体、交換用手首左右各3種、交換用表情パーツ4種、交換用腕パーツ左右、交換用頭部パーツ、【ボーナスパーツ】「スーパーサイヤ人ベジータ-目覚めるスーパーサイヤ人の血-」用 交換用表情パーツ
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:7,700円(税込/送料・手数料別)
2023年11月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1870627/

10月又跳左。。。。。
菲利編完,人造人編開始,希望出16-18號 3.0
windowxp 發表於 23-3-2023 12:16 PM

超隻18號造型咁柒唔計啦,等z d造型出新

13cm?
設定咁矮架咩
windowxp 發表於 23-3-2023 12:16 PM

小弟反而希望B社出舊劇場版13、14、15號+合體版13號。
講返今次隻19號,面相真係相當出色,尤其係吸收能量+被扯斷雙臂的面相,直頭同漫畫一模一樣,必買!
唔知打開20號頂帽會唔會見到人腦?
題外話,點解蓋洛博士將自己改造成戰鬥力較低的「能量吸收型」而唔係「永久能量型」?唔通蓋洛博士都驚自己會失控?
THOUTHER 發表於 24-3-2023 12:03 AM
小弟反而希望B社出舊劇場版13、14、15號+合體版13號。
講返今次隻19號,面相真係相當出色,尤其係吸收能 ...

13號,銀河戰士應該要出,話哂劇場版達列斯咁冷門都出