Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

發表於 4 天前 | 顯示全部樓層

一盒平過一盒就得架喇
Hawk 發表於 3-7-2024 05:11 PM
係喎! 你唔講我都冇留意把蛇劍係把大劍度拎出嚟……

大癲呀~! 仲有就係大家以為佢會重用好多Great Mazinkaiser嘅件,佢就話你知93%新規造型,唔講以為今日先開訂。期待更多細節。
CCSTOYS對合金市場的確有好大衝擊
發表於 4 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
真係出得好有心機,不過土地問題要擺哂出嚟真係好大挑戰啊。
發表於 3 天前 | 顯示全部樓層
係咪好似初號機今日派貨?
發表於 前天 09:24 AM | 顯示全部樓層
我發現CCS的限定,真係必須要訂
到時好難買現, 其他普通通販就等出先買都OK
不過其實如果都決定會買, 就定先好D
發表於 前天 09:53 AM | 顯示全部樓層
th0220 發表於 5-7-2024 09:24 AM
我發現CCS的限定,真係必須要訂
到時好難買現, 其他普通通販就等出先買都OK
不過其實如果都決定會買, 就定 ...

係隻會場zero係咁啫,之前既黑三一都係任訂,現貨當時都週街有,早訂早玩,唔駛週圍睇又格價咁解啫
發表於 昨天 10:23 AM | 顯示全部樓層

悲劇了,隻EVA第二日我就斷角。
拆頭時,無先拆左隻角,用錯力就斷左。好彩佢有俾多條後備。
教訓大家呢隻EVA,擺POST前一定要先「拆角」
隻角已經夠幼,佢仲要係角上彫紋理ORZ

同埋EVA腳掌先天太細,頭重尾輕,企屍好易跌,唔用STAGE好危險
偏偏CCSTOYS個STAGE好鬼太隻,
發表於 昨天 10:41 AM | 顯示全部樓層
發表於 昨天 04:40 PM | 顯示全部樓層
Hawk 發表於 3-7-2024 05:11 PM
係喎! 你唔講我都冇留意把蛇劍係把大劍度拎出嚟……

我都無睇到,而家d玩具,下下換件,分件。底成本製作,天價賣價。

而家得ccstoys勝價比最高,行薄利多銷。
發表於 昨天 05:41 PM | 顯示全部樓層
bunnyyau 發表於 6-7-2024 10:23 AM
悲劇了,隻EVA第二日我就斷角。
拆頭時,無先拆左隻角,用錯力就斷左。好彩佢有俾多條後備。
教訓大家呢隻E ...

成個CCSTOYS系列都必須要立即展示,間廠嘅怪雞設計(斬頭式包裝)係唔會預你放返入盒,次次放入盒都要拆頭,變相次次都有機會斷角,但偏偏個盒又老蓮咁大,仲要額外搵定放吉盒,個系列設計者好明顯同個盒有仇