Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

馬仔 發表於 29-2-2024 11:44 PM
Diu, 當初第一隻用呢隻色就完美,而家又............

CCS :支持國家的經濟啊,攞銀包出嚟俾錢啦
ming123 發表於 29-2-2024 10:13 PM
黑三一咯,呢隻仲炒緊

仲有天元紅蓮同魔神zero,都係難買到痴線
魔裝機神有望出新色啦
馬仔 發表於 29-2-2024 11:44 PM
Diu, 當初第一隻用呢隻色就完美,而家又............

所有玩具公司都會留一手,睇開d啦
Bandai改小小野貴啲你地又小,
CCS改小小賣平啲你地又小,
其實想點
炎龍騎士 發表於 1-3-2024 02:00 PM
其實想點

送到門口
炎龍騎士 發表於 1-3-2024 02:00 PM
其實想點

我又唔係好見呢幾頁有人小CCS
買咗上隻嘅我必定會訂埋呢隻!因1K唔駛買對翼仲送埋真三俾我抵到爛呀~B記千幾買隻盾都只係送支冇叉用嘅大炮咋大佬而且呢隻少啲嘢個盒一定細啲啦,偷運又易啲啦~
fallout8 發表於 29-2-2024 02:47 PM
今次直接銀河列車價,你應該再無藉口話唔買卦?

睇睇下又幾正, 買喇, 訂就唔會喇

不過係米等黑色好呢? 哇黑色咁出法就訂唔玩野喇

如果CCSTOYS咁從善如流, 我就希望快D出過風魔非精靈憑依版, 兼隻銀色TUNE白少少喇
熱狗OO 發表於 2-3-2024 11:26 AM
睇睇下又幾正, 買喇, 訂就唔會喇

不過係米等黑色好呢? 哇黑色咁出法就訂唔玩野喇

到時睇左實物先出手,當日好彩無買到平版Metal Build 真三一,可以買呢隻。
再版、改色減價真係一個非常好嘅突破!! 其實設計、審批、大量會議、模具開發,QC、修正等等,第一次的成本好高。

但再版、模具重複用,成本根本低好多好多。我哋太習慣俾大廠無理加價,CCS殺出「再版改色減價」呢條路,希望從此改變市場生態。

利申: 有第一版,已訂了新版支持一下。
ToyKnife 發表於 4-3-2024 09:47 AM
再版、改色減價真係一個非常好嘅突破!! 其實設計、審批、大量會議、模具開發,QC、修正等等,第一次的成本 ...

我覺得你諗多咗,係大陸廠同佢至會咁做,佢減價改靚啲色都俾人小對唔住初版客,其他廠冇理由有錢唔搵囉,反正係咪都俾人閙
我覺得我哋把尺應該要一致,既然鬧得笨大同老千,今次Ccs咁快出改良版都應該要鬧,佢咁玩法以後d人點敢入初版....要再販都番出天元突破先啦。
Hawk 發表於 4-3-2024 10:35 AM
我覺得你諗多咗,係大陸廠同佢至會咁做,佢減價改靚啲色都俾人小對唔住初版客,其他廠冇理由有錢唔搵囉, ...

可能諗多咗,不過任何嘢都要有人kick off嘅。啱嘅就支持,唔啱就堅決反對,Bandai嘅超合金魂同MB我都停咗好耐,如果每個人都會咁做,市場就會改變。師兄,連「希望」都無,咁真係同咸魚無分別ga la。
fallout8 發表於 4-3-2024 11:39 AM
我覺得我哋把尺應該要一致,既然鬧得笨大同老千,今次Ccs咁快出改良版都應該要鬧,佢咁玩法以後d人點敢入初 ...

如果我有初版,笨大同老千果啲改色再版,我跟本唔會再買,亦無需鬧因為對從未買過既人其實係好事嚟。

要鬧既係初版既問題應該係處理好至出街,唔係要啲客同你做QC……